Без категорії

Зміни до бюджету

14 липня відбулася сьома сесія Хмельницької міської ради. Депутати розглянули понад 120 питань порядку денного та прийняли звернення до центральних органів влади.

За шість місяців 2021 року Хмельницька тергромада перевиконала бюджет. Відтак до бюджетного гаманця додалося 155 млн грн. 105 — за рахунок перевиконання дохідної частини, ще 50 млн грн — субвенція від області та держави. В зв’язку з цим депутати внесли зміни до бюджету 2021 року та розподілили прибуток. Зокрема, 25 мільйонів буде спрямовано на будівництво Палацу спорту. Частину коштів спрямують на завершення будівництва об’єктів освіти: НВО№1, ліцею№17 та кількох спортивних майданчиків. Понад 22 млн грн піде на закупівлю ноутбуків для вчителів, шкільне обладнання та парти. Майже 9 мільйонів буде спрямовано на медобладнання, ліки та медичний автомобіль для міської дитячої лікарні, 4,3 мільйона — на запуск спортивного ліцею. Ще 2,2 мільйона депутати передбачили для першого внеску на закупівлю восьми великогабаритних комунальних автобусів. 5,4 млн грн — на будівництво мережі водопостачання та водовідведення, ще три — на ремонти ліфтів.
Одностайно депутати ухвалили Стратегічний план розвитку тергромади на 2021-2025 роки, проголосували за перейменування низки вулиць, призначення персональних стипендій освітянам, обдарованим дітям та молоді, а також за премії міського голови для медиків. Підтримали депутати й рішення виконкому щодо відкриття в Давидківцях філії музичної школи №1 імені М.Мозгового та надання фінансової підтримки КП «БРЕД» (25 мільйонів) на закупівлю 9 одиниць нової техніки на умовах лізингу.
“Розпочали ще один проєкт із НЕФКО щодо повної термомодернізації навчальних закладів. Тут маємо грант 700 тис. євро.Ухвалили рішення про місцеві податки і збори, що вступить у дію з 1 січня 2022 року. Ми й надалі залишимося містом із досить низькими відсотковими ставками, особливо щодо місцевого бізнесу. Наприклад, ставка єдиного податку для 2 групи — 15%, при загальному по країні — 20%. Так само стосовно низки податків і зборів. Тому запрошую всіх підприємців реєструватися у Хмельницькому.Офіційно припинили поховання на кладовищі по Кам’янецькій, 94/2а. Тут буде історико-меморіальний комплекс пам’яті!
Затвердили порядок організації роботи із корупційними правопорушеннями.
Ще одне важливе рішення – відведення земельних ділянок під парки і сквери. Цього разу — 11 таких ділянок загальною площею 15 га. Таким чином ми їх вберігаємо від можливої забудови в майбутньому. Це і ділянка біля парку Молодіжний, і кілька на проспекті Миру, вулиці Свободи, також на Озерній тощо.
Прийняли низку програм, що стосуються наших комунальних підприємств та інших установ, Концепцію розвитку цифрових компетентностей жителів Хмельницької громади (навчання, створення хабів тощо).
Прийняли кілька важливих звернень до державних органів влади, зокрема, щодо недопущення підвищення ціни на газ та щодо розвитку малих систем розподілу електроенергії.
Працюємо далі…», — підсумував міський голова Олександр Симчишин.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *