Без категорії

Футбол подарував свято

Футбол – чи не найпопулярніший вид спорту у світі. Видовищні матчі збирають силу-силенну фанів на стадіоні, перед телевізором вдома та пабах. Це спорт, де потрібна логіка, тактика, стратегія, сила, спритність, витривалість… Ще змалечку мріють стати фуболістами мільйони хлопчиків, а дівчата закохуються в спортивних красенів на полі. Цьогоріч особливо культивують футбол у Хмельницькому. Усім містом за сприянням міської влади під відкритим небом спостерігали за матчами чемпіонату Європи. Але ще більше тримали кулаки за наш рідний ФК “Поділля”, бо саме в 2021 році сталася найдовгоочікуваніша подія – через 15 років наша команда повернулася в першу лігу.

З цієї нагоди в місті організували масштабне Свято футболу. У неділю кумири – гравці ФК “Поділля” та їх прихильники з кульками, плакатами та символікою хмельницької команди пройшлися парадом центральною вулицею міста до стадіону “Поділля”. Бадьорив парад міський ансамбль мажореток “Альфа”, які крокували попереду головної колонни.

“Дякуємо за першу лігу, козаки!”, – скандували шанувальники з розмальованим обличчям кольорами форми хмельницьких футболістів. 

На головному стадіоні міста свято продовжилося урочистим вшануванням спортсменів медалями та грамотами, зокрема від міського голови Олександра Симчишина:

“З того часу, як відродили ФК “Поділля”, минуло півдесятка років і понад 15 років, відколи вчергове наша команда увійшла в першу лігу. Усі ми дуже цього хотіли і багато заради цього працювали!”, – зазначив під час вітального слова керманич міста.

Ті, хто зібралися на святі, почули про найбільші досягнення кожного гравця подільського футбольного клубу. А найзворушливішим був момент, коли їх вітали юні футболісти – вихованці міських ДЮСШ. Маленькі спортмени тисли своїм кумирам руки й вітали з успіхами. А щоб краще тренуватися й досягати таких же висот, представники різних спортивних організацій нагородили їх спортивним реманентом. Десятки новеньких мʼячів покотилися по футбольному полю – юні футболісти показували різні спортивні трюки.

Зарешилося дійство концертом хмельницького рок-колективу “Stanza”.

А напередодні, в рамках святкування виходу в першу лігу, відбувся видовищний футбольний матч. Суперниками подолян стала команда прем’єр-ліги – столичний “Колос”. Після важкої боротьби на полі з не одним пенальті наші виграли з рахунком 3:2.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *