Без категорії

Недогледіли

В Кременчуці на Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала 5-річна дівчинка. Трагедія сталася по обіді на очах людей, які одразу кинулись на допомогу і викликали “швидку.”

Втім надія врятувати дитину була марною. Після падіння з висоти восьмого поверху лікарі констатували смерть. За кілька хвилин з будинку вибігло подружжя пенсіонерів. Саме їм на відпочинок мама привезла доньку. Мешканці підїзду кажуть, родина благополучна, і дівчинка вже не перший раз гостювала в прабабусі. Цього разу дорослі залишили відчиненим вікно у кімнаті, а самі вийшли на кухню, залишивши правнуку одну. Дівчинка стала на стілець, вилізла на підвіконня і, впершись руками об москітну сітку, випала з вікна.
Правоохоронці кажуть, трагедія в Кременчуці має стати уроком для усіх дорослих, і радять батькам та бабусям з дідусями не бути легковажними і в жодному разі не залишати дитину в кімнаті з відчиненими вікнами. Адже москітна сітка не здатна витримати навіть вагу кішки. Діти ж сприймають її, як надійну річ, в яку можна обпертися.
Нагадаємо, 1 червня цього року в Хмельницькому з вікна третього поверху випав трирічний хлопчик. Його батьки були в іншій кімнаті. Залишившись наодинці, малюк виліз на підвіконня, відчинив вікно та випав, отримавши тілесні ушкодження. Дитина й досі перебуває в лікарні. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *