Без категорії

Сто тисяч

33-річний хмельничанин відкрив неіснуючий онлайн-магазин, через який продавав неіснуючий товар, а гроші заробляв справжні.

Спеціалізувався “підприємець” на тканині турецького виробництва, каталоги із кольорами краму копіював з офіційних сайтів виробників. Ціну ставив меншу за ринкову, тому знаходити покупців було неважко. За товар вимагав передплату на картку, однак, одержавши гроші, розчинявся, як цукор у воді, залишаючи клієнтів з носом. За такою ж схемою працював далі, але спілкувався з покупцями вже з іншого номера телефону. Інтернет-шахрайство викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області спільно зі слідчими поліції Хмельниччини за процесуального керівництва обласної прокуратури. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися для розміщення оголошень про продаж неіснуючого товару. Вилучену техніку направлено на експертизу, за висновками якої буде вирішуватися питання про оголошення підозри фігуранту. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають. Загальна сума збитків сягає понад 100 тисяч гривень.
Кіберполіція вкотре нагадує громадянам: для безпечного онлайншопінгу варто обирати перевірені ресурси та надавати перевагу післяплаті товарів.

Підготувала Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *