Без категорії

“Літо 2021”: сезон відпочинку дітей стартує за два тижні

Цього літа школярі Хмельницької територіальної громади зможуть відпочити у 29-ти міських і позаміських таборах.

Члени Хмельницького виконкому прийняли рішення про організацію літнього дозвілля та оздоровлення дітей під час літніх канікул.
Відтак 29 закладів прийматимуть цього літа дітей на відпочинок. Зокрема, це позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку “Чайка” Хмельницької міської ради та рекреаційний центр “Берег надії” (село Головчинці Хмельницького району), табір з денним перебування “Прибузька республіка” (Палац творчості дітей та юнацтва), наметове містечко “Мандрівник” (міський центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді) та 16 пришкільних таборів з денним перебуванням. Так само з денним перебуванням дітей працюватиме шість мовних та три табори дитячо-юнацьких спортивних шкіл управління молоді та спорту.
Виконавчий комітет затвердив заходи щодо підготовки усіх таборів до початку оздоровчої кампанії, яка цього року стартує 15 червня. Зокрема, відповідні служби мають створити усі умови для оздоровлення дітей з дотриманням санітарних норм і карантинних рекомендацій.
Перша зміна у таборі “Чайка” розпочнеться 16 червня. Впродовж 21 дня тут зможуть оздоровитись майже дві сотні дітей. А взагалі цей заклад працюватиме у три зміни. Закриття сезону — 23 серпня. Тож за літо тут матимуть змогу гарно відпочити майже 600 дітлахів. З них половина —діти пільгових категорій.
Пришкільні табори та табори з денним перебуванням працюватимуть з 14 червня до 3 липня. Харчування за цей період часу коштуватиме 659 гривень 75 копійок.
За літнім графіком працюватимуть і дитячі садочки. Це зумовлено підготовкою дошкільних закладів до нового навчального року, зокрема через заплановані ремонти. Відтак з 1 липня і до 13 серпня вони припинятимуть роботу на два тижні. В цей час літнє оздоровлення дітей, згідно з чинним законодавством, відбуватиметься на базі інших закладів дошкільної освіти. (Графік можна переглянути на сайті Хмельницької міськради).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *