Без категорії

Екскурсія до захисників України

У Міжнародний день захисту дітей для
старшокласників і учасників гуртків
патріотичного виховання Хмельницької
тергромади відкрили двері військові частини, дислоковані в різних локаціях міста.

“До нас завітали майже дві сотні хлопців і дівчат. Навіть була одна група учнів з Тернополя. У такий спосіб ми піднімаємо рівень національно-патріотичної самосвідомості та духу молоді, любові до своєї країни й поваги до її захисників”, — розповів заступник командира окремого полку спеціального призначення, підполковник Валерій Можарівський.
На плацу військової частини юні гості подивилися зразки озброєння, військової техніки і спорядження спецпризначенців. Це автомати “Вулкан-М”, АКС-74, АКМС з приладом для безшумної стрільби, кулемети різних систем, сучасні снайперські комплекси, пістолети, міномет і гранатомети, бронеавтомобіль “Спартан”, американський високомобільний багатоцільовий “Гамві” санітарне авто “Богдан”, безпілотний авіакомплекс Sparrow тощо. Усе це дітлахи могли потримати в руках, приміряти на собі, подивитися в оптичні приціли, посидіти за кермом авто.
На майданчику для занять з повітряно-десантної підготовки десантники демонстрували школярам парашутні системи, вантажні контейнери. Найсміливіші наважилися пройти через тренажери повітряно-десантного комплексу і виконати десантне приземлення.
Зустрічали дітей і в ракетній бригаді “Свята Варвара”. Хлопці й дівчата почали свої фотосесії біля постаменту з ракетою тактичного комплексу “Точка-У”. Офіцери бригади провели юних екскурсантів парком бойових машин, продемонстрували військову техніку ракетників.
У клубі бригади школярі побували в музеї бойового шляху славетної бригади від перших днів її заснування до нинішніх часів.
Тетяна Руса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *