Без категорії

Високий старт

У мікрорайоні Лезневе, на території ЗОШ №13 ім. М. Чекмана, урочисто відкрили новозбудований спортивний майданчик.

Про шкільний стадіон в навчальному закладі лише мріяли, адже коли зводили школу, про майданчик чи то забули, чи його не було в проєкті. Відтак уроки фізкультури проводили в невеличкій спортивній залі площею 100 кв. м., а коли дозволяла погода, діти грали у футбол та інші ігри на імпровізованому стадіоні, який, окрім гучної назви, більше нічого й не мав.Фактично будівництво почалося з нуля на пустирі. За словами міського голови, навіть проєктанти не вірили, що це можливо, адже саме на цьому місці був вуличний туалет, великий пожежний резервуар, а під землею царина різноманітних мереж. Втім іншого місця не було, а відтак влада міста взялася за цей проєкт. Зводити почали в другій половині 2020-го, фактично роботи тривали півроку. Решта часу пішло на підготовчі етапи, левова частка яких була пов’язана з перенесенням підземних мереж. Саме тому цей об’єкт на півмільйона дорожчий від інших багатофункціональних спортмайданчиків, які будувалися останнім часом в місті.
“Вартість майданчика — понад два мільйони гривень. Зважаючи на велику кількість підготовчих робіт, перенесення газових мереж, водопостачання, він дорожчий, ніж попередній. Бо, зазвичай, ми вкладалися в півтора мільйона, а цей обійшовся нам у два. Це, напевно, з усіх майданчиків, а цьогоріч їх будемо мати понад 40, найочікуваніший, тому що я вперше загорівся будувати в Лезневому майданчик ще в 2012 році, коли був депутатом міської ради. У 2016 році вишуковували таку можливість. В 2020-му почали, в 2021 році фактично збудували”, — зазначив Олександр Симчишин.
Новозбудований спортмайданчик багатофункціональний: мініфутбол, баскетбол, волейбол, гандбол, а також для уроків фізичного виховання. Слугуватиме він й мешканцям мікрорайону, але в регульованому форматі через адміністративну функцію школи та у змінному взутті.
За словами міського голови, шкільний спортивний майданчик в Лезневому — перший, який відкрили цього року. Така ж подія вже за тиждень чекає на учнів НВК31.
“До початку навчального року відкриємо спортивний майданчик в селі Пирогівці, яке входить у межі Хмельницької ОТГ, і в цьому році у вересні-жовтні відкриємо спортивний майданчик у СЗОШ №22. Спортивний комплекс з великим стадіоном ,волейбольним і баскетбольним майданчиками, з новими доріжками, у ЗОШ №12. Плюс з десяток спортивних майданчиків буде в дворах. І кожне село, яке увійшло в територіальну громаду, так само матиме шкільний спортивний майданчик”, — прокоментував подію міський голова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *