COVID-19

Хмельниччина – червона!

З 9 квітня Хмельниччина – в “червоній” карантинній зоні. Таке рішення прийняте 7 квітня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, в регіоні ситуація погіршилася. У Хмельницькій області перевищений встановлений постановою Уряду показник госпіталізації хворих на COVID-19. Він становить 131 особу на 100 тисяч. Також перевищено показник завантаженості ліжок.

Мінінфраструктури та МОЗ мають врегулювати питання спеціальних рейсів, які курсуватимуть із Хмельницької області.

Таким чином, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС, з 9 квітня вирішено встановити червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Хмельницької області.

В регіоні застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки постановою Уряду.

Рішення щодо скасування “червоного” рівня епідемічної небезпеки приймається Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі досягнення регіоном показників, які характеризують відсутність ознак, передбачених пунктом 3-3 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів із метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, протягом не менше, ніж п’яти днів підряд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *