Офіційно

Пандемія не відступає: відповідальні всі

Відповідно до рішення Хмельницької обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 7 квітня на території Хмельницької області діють обмеження, визначені для “червоної зони” епідемічної небезпеки.

У Хмельницькому від 8 квітня діють додаткові карантинні обмеження, які 5 квітня ухвалила міська комісія ТЕБ і НС.
У зв᾽язку із цим вирішено:
Керівникам непродовольчих ринків забезпечити доступ підприємців до робочих місць для здійснення адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс.
Суб’єктам господарювання, розташованим на непродовольчих ринках, здійснювати діяльність шляхом адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс.
Заборонити суб’єктам господарювання, яким дозволено продовжувати діяльність в умовах обмежень, приймання відвідувачів з розрахунку більше однієї особи на 10 кв. метрів загальної площі.
Управлінню транспорту та зв’язку організувати з 8 квітня 2021 року спеціальні перевезення на тролейбусних та міських/приміських автобусних маршрутах загального користування (які курсують в межах Хмельницької міської територіальної громади), за умови наявності під час таких перевезень у пасажирів засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно та з дотриманням відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, в межах кількості місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.
Перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, забезпечити на період дії установленого на території Хмельницької міської територіальної громади карантину:
. пільгові перевезення пенсіонерів за віком, в робочі дні, починаючи з 10.00 до 16.00, у вихідні та святкові дні — без часових обмежень;
. спеціальні перевезення здійснювати щоденно, транспортні засоби (тролейбус/автобус) обладнати табличками “Спеціальні перевезення”.
Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям максимально перейти на дистанційну форму роботи, окрім підприємств критичної інфраструктури.
Обмежити на території Хмельницької міської територіальної громади прийом громадян структурними підрозділами, виконавчими органами та комунальними підприємствами міської ради, крім надання невідкладних послуг населенню.
Термін дії вказаних обмежень — від 8 до 18 квітня 2021 року.
“Починаючи з 19 березня, відколи пішло зростання захворюваності, маємо 1604 випадки за перший тиждень, 1551 — за другий, і за поточний — 1655 випадків.
Статистика одужань приблизно рівна: 469, 565, 607. Те саме стосується летальних, на жаль, випадків. Із 12 до 18 березня був 21 летальний випадок, наступного тижня — 19, потім — 32, зараз — 28.
Щодо госпіталізацій: вони зросли суттєво попередній тиждень — з 211 до 389. Кількість ліжок в закладах, які приймають хворих, станом на сьогодні дозволяє приймати людей. “Швидка” поденно знає, в який медичний заклад вона везе хворих. Сьогодні хворих приймає міська лікарня. Завтра — госпіталь для ветеранів. В четвер, наприклад, приймає районна лікарня. Всі ці дні міська лікарня хворих не приймає, за винятком дітей. Але всіх, хто потребує, госпіталізовують. Лише лікар на підставі клінічних показників визначає, чи людина потребує госпіталізації чи ні.
Ми збільшили на сто кисневих ліжок резерв міської лікарні. Цей резерв мали ще з жовтня місяця. Але проблема не лише в ліжках, бо це теж неправильно: ганятися за кількістю ліжок. Проблема, хто буде лікувати на цих ліжках? Лікарі так само хворіють, працюють в навантаженні. Кількість хворих на одного лікаря зросла в рази.
Люди мають бути відповідальними також. Бо інакше ніякі заходи не допоможуть”, — так прокоментував ситуацію міський голова Олександр Симчишин на брифінгу 7 квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *