Зона беззаконня

СБУ викрила російську ботоферму

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували роботу компанії, яка, створивши у соцмережах несправжніх користувачів, поширюала від їхнього імені фейкову інформацію про нашу державу. Зокрема, фейкові пости для дискредитації вакцинації та на підтримку терористичних організацій “Л/ДНР”. Оперативники спецслужби встановили, що ботоферму фінансували з території РФ через електронні гаманці санкційних платіжних систем. У злочинній діяльності організатори схеми використовували сім-картки українських операторів мобільного зв’язку. Під час обшуків правоохоронці виявили і вилучили: комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням; Gsm sms banking, sim bank, GoIP шлюзи; кілька сотень сім-карток.
Незаконну схему, яка розрахована на маніпуляцію громадської думки, організували четверо мешканців Хмельницького. Спеціальне обладнання вони розмістили в орендованому приміщенні торговельного центру та за місцями проживання. А частину обладнання використовували для заробітку на незаконній маршрутизації міжнародного телекомунікаційного трафіку.
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України, триває досудове слідство. Встановлюються всі особи, причетні до протиправної діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *