Зона беззаконня

Зухвалі та небезпечні

У Хмельницькому правоохоронці затримали групу осіб, які вимагали від місцевого жителя 100 тисяч гривень. Насправді ж чоловік не мав ніяких боргів, а тому намагався в цьому переконати здирників. Втім, їхнє спілкування перейшло у фазу погроз та залякувань. Понад два місяці нахабні бритоголові хлопці тероризували чоловіка, погрожуючи фізичною розправою та знищенням його майна. Жити у постійному страху він вже не мав сил, а коли зрозумів, що від вимагачів можна чекати чого завгодно, звернувся до поліції. Затримали рекетирів одразу після перерахунку їм на банківську картку частини зазначених коштів. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України — вимагання. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про оголошення затриманим підозри та обрання їм запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.
Ще одна банда вимагачів, яку затримали торік у вересні в Хмельницькому, вже на лаві підсудних. Зграя здирників вчиняла різні злочини, в тому числі і вимагання, на території Хмельниччини (на фото).
Останньою жертвою бандитів став місцевий підприємець, у якого вимагали 350 тисяч гривень неіснуючого боргу. За непокору та зволікання чоловікові не лише погрожували фізичною розправою, а й реально завдавали шкоди його майну. Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили в зловмисників заточки, ножі, зброю та інші предмети, з допомогою яких вони скоювали правопорушення. Усім членам групи слідчі оголосили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України — вимагання, вчинене організованою злочинною групою. Керував нею так званий “смотрящий”, якому у 2012 році цей “статус” надали кримінальні авторитети на зібранні в обласному центрі. З тих пір “коронований” злодій визначав із представників кримінального світу відповідальних за дотримання “злодійських законів” у районних центрах Хмельниччини, в установах виконання покарань та координував їх діяльність. Водночас встановлював правила поведінки та здійснював збір та розподіл коштів, здобутих злочинним шляхом.
За таку кримінальну діяльність чоловікові додатково оголосили ще одну підозру за ч. 3 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.
Увесь період досудового розслідування члени ОЗГ перебували під вартою без можливості внесення застави. Обвинувальний акт вже скеровано на розгляд Хмельницького міськрайонного суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *