У фокусі

Змінилась не лише назва

Відділенням екстреної медичної допомоги
стало колишнє приймальне відділення
Хмельницької міської лікарні

Після реконструкції першої черги воно змінило не лише назву, а й свій вигляд, ставши абсолютно сучасним. Ремонтні роботи почалися рік тому в рамках національної програми “Велике будівництво”. З державного бюджету було виділено майже 9 мільйонів гривень (загалом у Хмельницькій області цією програмою передбачено ремонт 10 опорних лікарень).
Оновлене відділення оснащене сучасною апаратурою, має операційну. А незабаром тут почне працювати апарат комп’ютерної томографії, теж придбаний за кошти державного бюджету. Спеціалісти працюватимуть у дві зміни. Тож нарешті буде змога максимально правильно ставити діагнози пацієнтам, яких у важкому стані доставлятимуть у відділення екстреної допомоги.
Після реконструкції зроблено більш зручний під’їзд для машин швидкої допомоги. Створено спеціальний бокс, який дає можливість захистити від негоди і доставленого хворого, і медичних працівників.
За словами Володимира Мойсюка, медичного директора КП “Хмельницька міська лікарня”, коли привозять пацієнта у критичному стані, рахунок іде на секунди. Повідомлення приходить на диспетчерську, оперативно відчиняються двері блоку, хворого транспортують з машини відразу до відділення, де й починається обстеження. У цих ситуаціях надважливо не гаяти час, адже пацієнти, як правило, усі важкі, можуть перебувати у шоковому стані. І ось для надання екстреної медичної допомоги таким хворим і створено нині у міській лікарні усі умови.
Для реконструкції відділення, окрім коштів з державного бюджету, були залучені й кошти з міської скарбниці. Як зазначив заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш, під час ремонтних робіт виникла необхідність у певних змінах, приміром, встановленні додаткового обладнання, ще одних дверей тощо. Оскільки у проєкті цього не передбачалося, то й фінансування відповідного не було. Тому усе це допрацьовувалося за рахунок міського бюджету. Роман Борисович також наголосив, що великою підтримкою є те, що апарат комп’ютерної томографії для міської лікарні придбано саме за державний кошт.
Реконструкція відділення екстреної допомоги продовжиться. У другу чергу передбачено створити три палати інтенсивної терапії та рецепцію для для прийому хворих на планові операції. Уже готова проєктна документація. Роботи виконуватимуться за рахунок коштів міського бюджету та міської лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *