Культура

Послідовник Гальяно

Звучанням акордеону насолоджується весь світ. Цей інструмент однаково вишукано звучить на академічних сценах і в руках вуличних музикантів. Тому молоді покоління з року в рік навчаються гри на ньому. Хмельницька школа гри на акордеоні нещодавно оцінена на міжнародному рівні.

Так, вихованець дитячої музичної школи №1 ім. М.Мозгового Микола Іванов зайняв четверте місце на престижному міжнародному конкурсі акордеонного мистецтва з 70-річною історією “Трофей світу”, присвяченому композитору, музиканту Річарду Гальяно.
У віковій категорії хмельничанина (акордеоністи до 12 років) змагалися 55 учасників із 17 країн світу, а загалом на міжнародних змаганнях з акордеонної гри своїх конкурсантів представили 46 країн.
Можна лише уявити це розмаїття мелодій, виконаних на одному інструменті. Кожна країна демонструвала свій музичний колорит. Тож, наш призер Микола Іванов таки дійсно вразив суддів талантом, майстерністю виконання. Представляв не лише місто, а й Україну. Трішки поступився в майстерності вихованець ХДМШ№1 ім. М.Мозгового представникам Китаю, а п’яте конкурсне місце посів француз.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *