Від слова до діла

“Енергодім” — економимо разом

За державною програмою “Енергодім” мешканці будинків, де створені ОСББ, мають шанс виграти грант від Фонду енергоефективності — майже 70% відшкодування витрат на утеплення своїх домівок. З бюджету міста на реалізацію програми виділено 3,5 мільйона гривень.
Як зазначив заступник міського голови — директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок, будинки отримують 70% відшкодування від Фонду енерго-ефективності, 10% від міської ради і їхні залишаються 20%. За цих 20% вони беруть кредит, зазвичай до трьох років. За грантові кошти будинки комплексно утеплюють. Змінюється не лише зовнішній вигляд фасадів, а й витрати на комірне.
Відповідно до програми “Енергодім” у Хмельницькому вже встановлені індивідуальні теплові пункти за адресами: вул. Івана Франка, 55 і Зарічанська, 44. Тепер мешканці самотужки контролюють подачу тепла. Економія суттєва — 20-30% порівняно з минулорічною платіжкою. У цих будинках роботи з енергомодернізації проводитимуться й надалі. З весни розпочнеться утеплення покрівлі й фасадів, заміна вікон. Планується утеплення ще п’яти міських будинків.
Загалом за державною програмою у Хмельницькому за остані п’ять років утеплено 16 будинків.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *