Актуально

Завдяки і всупереч

Ще у вересні минулого року міжвідомча комісія при Кабінеті міністрів України ухвалила рішення щодо виділення додаткових 60 мільйонів гривень з Державного бюджету для продовження будівництва Палацу спорту в нашому місті. Проте фінансування так і немає.

Попри те, що кошти досі не надійшли, будівельні роботи на об’єкті тривають. Іван Крутилко, генеральний директор будівельної компанії-підрядника, розповідає: “Працюємо нині винятково за кошти міського бюджету. У кінці минулого року міська рада виділила 2,7 мільйона гривень. За них ми закупили сендвіч-панелі й тепер практично завершуємо їх монтаж. На 2021 рік передбачено виділити з міського бюджету 17 мільйонів гривень.
Нині ми активно монтуємо вентиляційні системи, виконуємо електромонтажні роботи на фізкультурно-оздоровчому корпусі. Незабаром утеплюватимемо дах над спортивною ареною й, власне, споруджуватимемо сам дах. Отож, виконуємо визначений обсяг робіт у межах договірних цін”.
Загалом, стан готовності об’єкта становить майже 50 відсотків. У глядацькій залі зі спортивним ядром змонтовано металоконструкції, покрівлю з профлиста, глядацькі трибуни, евакуаційні клітини та перегородки. Влаштована монолітна плита під спортивне ядро (чорнова).
У фізкультурно-оздоровчому корпусі виконуються внутрішні роботи: зводяться перегородки, монтуються інженерні мережі, встановлено 95 відсотків металопластикових вікон. На об’єкті побудовано один (усього їх буде три) місток під’їзду до Палацу спорту. Також уже побудовано одну з двох гілок централізованого водопостачання.
У перспективі — утеплення об’єктів інфраструктури, придбання обладнання. Необхідно зазначити, що обладнання дуже дороговартісне, як і освітлення залів, — усе повинно відповідати сучасним стандартам спортивних змагань усіх рівнів.
Нагадаємо: спорудження багатофункціонального Палацу спорту в Хмельницькому на вулиці Прибузькій, 5/1а розпочалося ще у січні 2019 року. Майбутній спортивний комплекс не має аналогів в Україні. Окрім того, споруджується він за державною програмою будівництва і реконструкції палаців спорту за рахунок державних субвенцій за умови співфінансування з міського бюджету. Загальна вартість спорудження нашого Палацу спорту — понад 280 мільйонів гривень. Станом на 1 січня 2021 року освоєно 123 мільйони гривень: 81 мільйон з державного бюджету та 42 мільйони гривень — з міського бюджету.
За планами, будівництво Палацу спорту повинно завершитися у цьому році.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *