У фокусі

Скасувати лакдаун та знизити тарифи

Депутати хмельницької міської ради звернулися до органів центральної влади.

На третій позачерговій сесії Хмельницької міськради, яка відбулася 14 січня, окрім декількох питань порядку денного, депутати відреагували на різке підвищення тарифів на всі енергоносії (газ, його транспортування, електропостачання, скасування пільгового тарифу на електроенергію). Чітко аргументуючи наслідки, до яких призведуть нові захмарні і непосильні тарифи як для пересічних громадян, так і для комунальних підприємств та бізнесу, депутати спрямували звернення до органів центральної влади.
“Це суттєво б’є по мешканцях міста, ставить їх на межу виживання, а також по всіх комунальних підприємствах та бізнесу, призводить до підвищення цін на різні групи товарів, завдає прямої і непрямої шкоди міському бюджету. Як приклад, тільки два наші теплопостачальні підприємства будуть змушені платити за розподіл газу майже 13,5 млн грн. Суттєво підвищуються вартість електроенергії для комунальних підприємств “Електротранс”, “Хмельницькводоканал”, оплата за зовнішнє освітлення. Їх усіх треба буде дотувати на десятки мільйонів гривень. Ми не можемо стати касою, яка просто передаватиме кошти платників податків олігархам-монополістам”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Друге звернення, яке депутати Хмельницької міськради спрямували до органів центральної влади, стосувалось дострокового скасування так званого локдауну і надання можливості органам місцевого самоврядування, зважаючи на епідеміологічну ситуацію і медичні показники, впливати на обмежувальні заходи в тому чи іншому регіоні. На переконання усіх депутатів, крім пропрезидентської фракції, альтернативою жорстких карантинних обмежень має стати адаптивний карантин.
“Цей локдаун є несвоєчасним, соціально несправедливим і вибірковим. Він вбиває значну частину бізнесу. Особливо це стосується мікропідприємництва, а також малого та середнього бізнесу. Суттєво страждає від необдуманих дій і нормальний освітній процес. Особисто моя думка: маємо забезпечити лікування хворих і виявлення навіть безсимптомних випадків хвороби для ізоляції. А здорові люди і ті, хто перехворів, мають працювати, займатися бізнесом. Діти мають навчатися в школі, займатися спортом, відвідувати гуртки. Місто і громада мають жити!”, — прокоментував звернення Олександр Симчишин.
На переконання міського голови, якщо такі звернення будуть спрямовувати й інші депутати органів місцевого самоврядування, керівництво держави буде змушене на них реагувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *