анонс

“Оля” уже в книгарнях

Успіхам хмельничанки, яка виграла минулорічний літературний конкурс “Коронація слова”, Ольги Саліпи раділо все місто. Вона стала кращою в найпрестижнішій номінації “романи” за свою художню розповідь про одну з найвидатніших українських жінок — письменницю Ольгу Кобилянську. Гарним новорічним подарунком для молодої авторки та її прихильників стало видання роману-переможця “Оля” у видавництві “FOLIO”. Вже незабаром книжка розповсюдиться серед читачів.
Роман розкриває особистість, внутрішній світ Ольги Кобилянської. Є тут і біографічні дані, описані історичні події, які відбувалися з нею та її оточенням.
“Цікаво було показати Кобилянську як жінку, можливо, прирівняти до сучасниць, щоб розуміли, що проблеми сильної жінки колись і нині однакові”, — зазначає Ольга Саліпа.
Одна з найцікавіших сторінок роману — стосунки Кобилянської та Осипа Маковея, “на шляху до спільного щастя яких багато тіней із минулого”.
Історичну довідку для написання роману про велику українку Ольга Саліпа черпала зі спогадів сучасників Кобилянської, особистих листів, творів та щоденників. Авторка зробила висновок, що Кобилянська в творах і Кобилянська в спогадах — зовсім різні. Ймовірно, в листах жінка така, якою хотіла б бути, а не така, якою була.
Написаний роман улітку-восени 2019 року на “Коронацію слова” потрапив якраз перед днем народження письменниці.
“Вже кілька днів гортаю свою книжечку і не можу повірити, що вона є. Чи я задоволена нею? Не запитую себе про це. Є таке, що хотіла б змінити, поправити, вдосконалити… Але то вже хіба в додатковому накладі, якщо такий буде. Цей досвід уже не буде іншим, а майбутній просто зобовʼязаний стати кращим”, — ділиться враженнями про власну видану книгу коронована авторка.
В березні Ольга Саліпа чекає на вихід у світ ще одного авторського роману “Зламані речі”.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *