Соціум

Після бліндажів — за словники

У Хмельницькому учасники ООС (АТО) з січня 2021 року зможуть безкоштовно вивчати англійську мову.

Діюча програма запропонована військовослужбовцям, працівникам державних структур, добровольцям та іншим особам, які в будь-який період з 2014 року до нині брали участь у військових діях на сході України (зона ООС/АТО). Додаткова група почне навчання з січня. Про це повідомляє пресслужба міської ради у Facebook.

Курс розроблений “Мовною школою Ола” (це школа вивчення іноземних мов, яка діє в Хмельницькому та Кам’янці-Подільському — ред.) для тих, хто раніше зовсім не вивчав англійську або вивчав дуже давно, забув і хоче розпочати все “з нуля”.

В ході навчання студенти опановують читання, запам’ятовують нові слова, розвивають мовні навички. Якщо в кандидатів уже є певний рівень знань, вони мають шанс приєднатись до діючих груп, пройшовши онлайн тест на сайті.

Безкоштовні курси з англійської “Ола” проводить уже п’ятий рік поспіль. Зараз навчаються 25 слухачів в трьох групах. Крім англійської, у мовній школі вивчають за бажанням іспанську, польську, німецьку, французьку, турецьку, арабську, японську, китайську, латину (для українців) та українську (для іноземців). На заняттях працюють також носії мови. Так, до прикладу, вивчаючи англійську мову, слухач має змогу один раз у місяць, за його бажанням та можливістю школи, мати заняття з носіями мови — американцями, британцями, канадцями.

А щосуботи тут працює безкоштовний для слухачів ОЛА-клуб: розмовні заняття для дорослих та діток, де можна переглядати й обговорювати цікаві серіали іноземною мовою та просто спілкуватись на різноманітні теми з іноземцями.

Тетяна РУСАНІВСЬКА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *