Місто і влада

Україна відзначила День місцевого самоврядування

Місцеве самоврядування – це право територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції та законів України як безпосередньо, так і через сільські, селишні, міські, обласні ради та їх виконавчі органи. Таке визначення дає найбільша енциклопедія в світі — Вікіпедія. А більш простими словами можна сказати, що місцеве самоврядування – це коли мешканці в містах і селах самі господарюють у себе вдома, а для вирішення більшості важливих питань обирають місцеві ради та їх голів, яких на це й уповноважують. Відтак це люди, які дійсно своєю щоденною працею, професіоналізмом, цілеспрямованістю і відповідальним ставленням до своїх обов’язків забезпечують життя міста, його економічне зростання, добробут та благополуччя хмельничан. На цьому наголосив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, вітаючи у сесійній залі посадовців виконавчих органів міської ради з їхнім професійним святом- Днем місцевого самоврядування.

«Місто, за яке ми з вами відповідаємо змінюється щодня. І це бачимо не лише ми, а й ті, для кого ми працюємо. Результати місцевих виборів це наочно продемонстрували. Ми завжди розвиваємось, удосконалюємось і рухаємось вперед, адже взяли на себе важливу і відповідальну місію піклуватись про життя і добробут усієї територіальної громади. Тому не сумніваюсь, що усі ми й надалі будемо успішно справлятися із тими серйозними викликами, яких перед нами ще багато. Дякую усім за роботу. Бажаю здоров’я, сил та натхнення для плідної праці на користь хмельницької громади», – підкреслив у вітальному слові міський голова.

Відповідно до розпорядження міського голови за сумлінну працю, добросовісне ставлення до виконання посадових обов’язків та з нагоди Дня місцевого самоврядування почесні грамоти отримали найкращі працівники управлінь та відділів міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *