Знай наших!

Хмельницький ділиться досвідом

Під час роботи круглого столу, організованого проєктом Конгресу Ради Європи “Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні” учасники заходу обговорили досвід Хмельницького та подальші кроки у рамках програми Партнерства “Відкритий уряд — місцевий рівень”.
Наразі Хмельницький є одним із лідерів у впровадженні відкритого самоврядування. Відтак містяни мають відкриту владу, доступ до будь-якої інформації, користуються відкритими даними та мають змогу користуватись електронними послугами.
“Ми постійно вивчаємо потреби громади через зустрічі з мешканцями, в тому числі у мікрорайонах міста, тісну співпрацю з громадськими організаціями, молоддю та ЗМІ, зустрічі та консультації з бізнесом, залучення фахівців та експертів, в тому числі міжнародних”, — розповів міський голова Олександр Симчишин.
Наразі за п’ять років відвідуваність офіційного сайту міськради виросла в 10 разів. Цього року вона склала вже 1,7 мільйона.
Для щоденної онлайн комунікації з хмельничанами є спецканали та сторінка у соціальних мережах, а також працюють щотижневі прямі телефоні лінії. Також запроваджено електронні комунікації (звернення, запити на отримання публічної інформації, петиції до Хмельницької міської ради тощо).
Працює портал “Відкрите місто”, ведеться робота з сервісами “Відкритий бюджет”, Публічна аналітика, Моніторинг публічних закупівель та реалізується власний муніципальний стартап — проєкт MyCity. Також запроваджено Бюджет участі (в цьому році 3 млн грн), виділяються спеціальні кошти на реалізацію Громадських ініціатив і місто вже має багато цікавих та важливих для громади реалізованих проєктів.
“Ми перше місто в Україні, яке запустило свої відкриті дані у вигляді реєстрів у режимі онлайн, впровадили Кабінет мешканця, через який в електронному вигляді доступні не лише державні, але й 21 муніципальна послуга (до кінця року додатково буде запроваджено ще 17 послуг з питань архітектури та містобудування).
Плани на найближчі роки — забезпечити надання всіх адміністративних послуг електронно, запустити такий же процес у послугах соціального захисту.
Розповідати можна багато. Відверто — ще 5 років тому все це здавалося фантазіями. Працюємо далі!”, — написав на своїй сторінці у Facebook Олександр Симчишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *