Конкурси

“І задзвеніли струни…”

Третій відкритий конкурс бандурного мистецтва під назвою “І задзвеніли струни…” відбудеться 12 грудня в онлайн форматі. Творче змагання проводиться з метою популяризації національного музичного інструмента — бандури серед дітей та молоді, вдосконалення майстерності виконання та підтримки молодих талановитих юних бандуристів мистецьких шкіл. У конкурсних номінаціях “бандурист-співак”, “бандурист-інструменталіст” та “ансамблі” змагатимуться діти від 6 до 15 років.
Організатори конкурсу — управління культури і туризму Хмельницької міської ради, дитяча школа мистецтв “Райдуга”.
“До оргкомітету вже надійшло до 40 заявок на участь у конкурсі з десяти областей України та багатьох міст і сіл Хмельниччини, — розповіла директорка Хмельницької ДШМ “Райдуга” Олена Бондар. — Учасників конкурсу оцінюватиме поважне журі, яке очолює Микола Босенко, заслужений діяч мистецтв України, завідувач відділу народних інструментів Хмельницького музичного коледжу імені В.Заремби. Серед членів журі — Тетяна Васильців, викладач-методист вищої категорії, лауреатка міжнародних конкурсів, артистка тріо бандуристок “Мальви” Одеської обласної філармонії; Олена Леонова, заслужена артистка України, солістка Хмельницької обласної філармонії, старший викладач музичного коледжу імені В.Заремби; Олег Слободян, артист Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Г.Майбороди, бандурист українського рокгурту “Mad Heads”.
Конкурс проходитиме у два тури:
І тур — заочний (за надісланим відеозаписом виконання твору за вибором або посилання на YouTube) до 27 листопада;
ІІ тур — 2 грудня в онлайн форматі.
Для участі в конкурсі необхідно до 27 листопада 2020 року включно подати до оргкомітету заявку, копію свідоцтва про народження дитини в електронному вигляді та відеозапис ([email protected]).
Телефони для довідок: 0382-78-39-34; 067-395-25-12; 097-907-12-31.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *