Споживач

“Хмельницькгаз” вимушено подає справи до суду на боржників

На кінець листопада борг споживачів Хмельницької області за отримані послуги з доставки газу сягнув 32 млн грн. Тож “Хмельницькгаз” вимушений скеровувати справи боржників до судових органів. Наразі до 1800 клієнтів вже отримали досудові повідомлення, серед яких найбільше у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Старокостянтинові.

Кожен дев’ятий споживач жодного разу з початку року не сплатив за отримані послуги доставки, а кожен п’ятий затримує оплату на кілька місяців. Відтак “Хмельницькгаз” вимушено передає на розгляд суду справи тих споживачів, в яких немає оплати з початку року та які відмовляються сплачувати за розподіл незалежно від суми заборгованості. В разі, якщо споживач кілька місяців не сплачує за доставку газу і не звертається із заявою на реструктуризацію боргу, вірогідно, сплачуватиме рахунки за отримані послуги з розподілу газу у судовому порядку.

Крім боргу, споживачу доведеться сплатити судовий збір — понад 2 тис. грн, а також виконавчий збір — 10% суми заборгованості. Крім того, навіть можлива заборона виїзду за межі України. А в багатьох випадках сума додаткових витрат перевищує суму, яку споживачеві слід сплатити за послугу з розподілу газу.

“У найвідповідальніший для всіх опалювальний період, коли в сотні разів зросло навантаження на газорозподільну систему області та вкрай необхідні кошти для її безперебійної роботи, споживачі, як не прикро, продовжують нарощувати борги за доставку. Так, якщо у жовтні сума боргу складала 19 млн грн, то нині сягає вже 32 млн грн і є критичною, – констатує комерційний директор АТ “Хмельницькгаз” Олександр Надольний.

У “Хмельницькгазі” рекомендують, не чекати судового рішення та сплачувати за доставку газу вчасно. В разі неможливості оплати можна написати заяву на реструктуризацію боргу.

Водночас газорозподільна компанія дякує всім сумлінним споживачам за розуміння та вчасну оплату рахунків за доставку газу, що особливо важливо в опалювальний період. Адже, як відомо, саме за рахунок тарифних коштів цілодобово функціонує аварійно-диспетчерська служба, підтримується відповідний тиск у системі, проводяться ремонтні роботи, а також забезпечується в цілодобовому режимі робота всіх технологічних процесів щодо безперебійної доставки газу до кожного споживача.

Сплатити за доставку в період карантину та допомогти здійснити оплату літнім людям можна зручно з дому онлайн, за обраним платіжним сервісом та комісією через:

За допомогою

  • Системи Інтернет платежів portmone.com
  • Сервісу онлайн платежів iPay.ua
  • Інтернет послуг “Ощад 24”, “Приват 24” тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *