Кримінал

Скажіть “ні” домашньому насильству!

25 жовтня на лінію “102” зателефонувала дитина і, повідомивши адресу, сказала, що тато б’є маму. За вказаною адресою невідкладно виїхала мобільна група поліції з реагування на факти домашнього насильства.
Прибувши на місце події, поліцейські приборкали 32-річного чоловіка, який, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, проявляв агресію на рідних. Спочатку він накинувся з кулаками на свого батька, а потім на матір трьох своїх дітей. Жінка зізналася, що чоловік уже не вперше піднімає на неї руку і постійно тисне психологічно, але весь час вона не наважувалася звернутись за допомогою до правоохоронних органів, оскільки залежить від нього матеріально. Проте поліцейські запевнили потерпілу, що є чимало соціальних можливостей їй допомогти, і не можна залишати ситуацію напризволяще.
Відтак на сімейного насильника поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173-2 КУпАП, а жінці з дітьми допомогли облаштуватись ок-ремо.
“Спочатку ми доправили потерпілу з дітьми до кризової кімнати, де вони змогли перебути кілька перших днів, а потім сконтактували з соціальним центром і перевезли їх туди, — розповідає Віталій Наглій, координатор мобільних груп поліції з реагування на факти домашнього насильства. — Наразі з жінкою та дітьми постійно працюють психологи, юристи та соціальні працівники. Вони в безпеці, мають дах над головою, їжу і все необхідне”.
До речі, з початку року на Хмельниччині поліцейські склали вже 2766 адміністративних протоколів за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або не повідомлення про місце свого тимчасового перебування). Правоохоронці закликають потенційних та реальних жертв сімейних насильників не мовчати і вчасно звертатися за допомогою, щоб не було запізно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *