Актуально

Кисневих точок побільшає

Понад п’ять мільйонів гривень державної субвенції отримали медзаклади Хмельницького на придбання кисневих концентраторів.

На початку пандемії мало хто знав, що люди потребуватимуть кисню. Тоді мова більше йшла про апарати ШВЛ. Сьогодні бачимо іншу картину — пацієнти потребують кисню, тому обов’язково мають бути кисневі точки і кисневі концентратори.
Влада міста почала працювати над цим заздалегідь. Під час перерозподілу бюджету виділялись кошти на закупівлю кисневих концентраторів (700 тисяч було виділено на останній сесії у жовтні). Під час тієї ж сесії виділено один мільйон гривень на спецавтомобіль для інфекційної лікарні. Однак ці гроші вирішили перенаправити також на придбання кисневих концентраторів. Водночас медичні заклади проводили кисневі точки у лікарнях, де це можливо. Тому фактично нині в лікарнях міста, які приймають ковідних пацієнтів, налічується 310 кисневих точок.
Але ця цифра щоденно змінюється як, власне, й потреби. Влада міста планує закупити ще майже сотню кисневих точок. На це медичні заклади Хмельницького отримали понад п’ять мільйонів гривень державної субвенції.
За словами заступника міського голови Володимира Гончарука, три мільйони спрямують на інфекційну і два — на міську лікарні. Водночас збільшуватимуть і додаткові місця з доступом до кисню. Буквально через місяць це буде 400 ліжкомісць. Окрім цього, у відремонтованому приміщенні тубдиспансеру (вул. Житецького, 22) планують додатково обладнати ще 200 ліжкомісць для хворих на коронавірус.
“У відділенні, яке плануємо під хоспіс, але воно зараз порожнє, там тільки лабораторія міської лікарні і ще кілька підрозділів, ми хочемо так само забезпечити киснезабезпеченням і це буде наш резерв”, — зазначив Володимир Гончарук.
Нагадаємо, вже майже місяць приймає на госпіталізацію з усієї області інфікованих коронавірусом вагітних і породіль міський перинатальний центр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *