Новини

Індекс якісного повітря в реальному часі

З наступного року кожен хмельничанин може дізнатись інформацію про якість повітря у місті.

Яким повітрям ми дихаємо? Чи змінюється його якість впродовж доби та в різні пори року і що на це впливає? Ці питання є досить актуальними нині і цікавлять, мабуть, кожного з нас. Задля цього незабаром в усіх мікрорайонах міста встановлять спеціальні датчики та будуть моніторити якість повітря. Займатимуться цим екоактивісти Хмельницького енергетичного кластера. Їх проєкт став переможцем Бюджету участі, завдяки чому вони отримають фінансування на втілення свого задуму. Вартує проєкт 50 тисяч гривень. 38 тисяч гривень на його втілення надасть міська рада. За них буде закуплене спеціальне обладнання та прилади. “12 тисяч гривень — власні кошти енергетичного кластера, які використають на проведення інформаційно-просвітницьких заходів серед містян”, — каже виконавчий директор Хмельницького енергетичного кластера Артур Кокаревич.
“Люди мають знати, чим вони дихають, наприклад, у цю осінню пору, коли починають палити листя, або, якщо аварія на якомусь підприємстві чи пожежа, ми маємо знати справжню ситуацію”, — додає екоактивіст.
Інформація про якість повітря у місті буде доступною для всіх. Спеціальні датчики працюватимуть цілодобово.
“Датчики будуть приєднані до спеціального сервера і через Інтернет хмельничани щодня зможуть спостерігати, чи змінилися показники повітря”, — каже Андрій Кокаревич.
Втілити проєкт екоактивісти планують уже до кінця цього року.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *