Без категорії

Краще б залишалась у дитбудинку

В одному з сіл Хмельницького району 34-річна матір побила свою доньку так, що дитина впала в кому.
Чотирирічній Світланці вже довелось чимало пережити. Змалку дівчинка звикла до штурхань матері й навіть потерпала від голоду. Коли за рішенням суду її разом із сестрою забрала служба у справах дітей до будинку сімейного типу, життя змінилося. Про домашні тортури, бруд у хаті й голод дівчинка швидко забула, але за мамою сумувала — така вже природа. Тож коли мама вийшла заміж, зраділа звістці, що їх знову повернуть у сім’ю… Так і сталося. Але дівчинка не думала, що незабаром опиниться в лікарні. Черговий лікар районної лікарні, куди доставили дитину швидкою, повідомив поліцію про те, що з одного з сіл району до них без свідомості доставили чотирирічну дівчинку з численними пошкодженнями. Спеціалісти оглянули дитину й дійшли висновку, що такі травми вона могла отримати тільки від умисного нанесення тілесних ушкоджень. Мати свою провину заперечувала. За словами жінки, після повернення з дитячого будинку в її молодшої доньки почались епілептичні напади, а тілесні ушкодження вона отримала після чергового загострення. Водночас вихователі дитячого будинку стверджують, що нічого подібного в дівчинки не було.
Оглянувши тілесні ушкодження дитини, спеціалісти встановили, що вони не могли бути спричинені епілептичним нападом і можуть бути пояснені тільки побоями. Згодом експерти підтверили версію слідства — дівчинку до нестями побила матір.
Жінці оголосили підозру за статтею “Умисне тяжке тілесне ушкодження”. Якщо її вину буде доведено, їй загрожує позбавлення волі від п’яти до восьми років. У поліції додали, що раніше жінка вже притягувалася до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

В Хмельницькому з’явилася самопроголошена міськрада

В оздоровчо-розважальному комплексі “СВ-клуб” у Хмельницькому група приблизно з 20 осіб на чолі з власником “СВ” Віктором Вікарчуком провели “конференцію, на якій створили “міську раду”. Також “ліквідували” діючий виконавчий комітет і обрали “депутатів” та “голову ради”.
Відеотрансляцію цього дійства 21 жовтня розмістив на сторінці Facebook мешканець Дніпра Анатолій Балахнін. На цьому заході були обрані 10 “депутатів міської ради”, які для підтвердження процедури просто називали свої імена: Валерій Тесленко, Денис Замазкін, Олена Роля, Ольга Уграк, Павло Білецький, Тетяна Москалюк, Валентина Гоменюк, Володимир Оліщук, Тетяна Духовська та Ірина Захарчук.
За словами Анатолія Балахніна, вони зможуть стати діючими “депутатами” після прийняття присяги на урочистій сесії.
На зібранні “головою ради” обрали Павла Білецького, який і заявив, що до новоствореної “міської ради” зможе долучитися кожен бажаючий і цей “орган” уповноважений здійснювати місцеве самоврядування:
“Прийнято рішення зборів надати раді повноваження здійснювати місцеве самоврядування на території нашого осередку до меж з сусідніми осередками… Це абсолютна зброя, проти якої нічого не можуть зробити”.
За словами Віктора Вікарчука, в Україні уже створено 32 таких “органи місцевого самоврядування” і це не юридична фірма, яка існує на теперішній момент.
“Я ще раз хочу пояснити — це початок і ніхто себе ніким не назвав. Це просто установчі збори, щоб почати якусь певну процедуру. Далі будуть обиратися депутати, міський голова”, — заявив власник “СВ” перед присутніми.
В управлінні Служби безпеки України у Хмельницькій області повідомили, що наразі інформація про створення цієї “міської ради” перевіряється.
“Жодних офіційних заяв з цього приводу до нас не надходило. Але інформація нам відома, вона перевіряється, їй буде надана правова оцінка”, — зазначила прессекретар відомства Людмила Рябчук.

Приватні детективи чи злочинці?

Силові структури під час спільно проведеної операції затримали організовану злочинну групу, яка під прикриттям приватних детективів спеціалізувалася на проведенні в різних регіонах України, в тому числі і на Хмельниччині, незаконної оперативно-розшукової діяльності, збуті зброї, рейдерських захопленнях та вимаганнях, виготовленні та збуті наркотичних речовин.

За інформацією Офісу Генерального прокурора, до складу ОЗГ входили колишні та діючі співробітники правоохоронних органів, колишні бійці добровольчих батальйонів, представники кримінального середовища та працівники охоронних компаній. Діючі правоохоронці отримували санкції на прослуховування, а їхні колишні колеги збували отриману інформацію. Крім цього, члени угруповання займалися продажем спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації та трафіку з’єднань абонентів мобільного зв’язку.
“Були чітко розподілені ролі, збували вогнепальну зброю та вибухові речовини з ООС, брали участь у рейдерських захопленнях, виготовляли та збували наркотичні речовини, займалися вимаганням коштів у підприємців та незаконним заволодінням майна”, — йдеться у повідомленні ГПУ.
Правоохоронці провели 45 одночасних обшуків у Києві, Харкові, Житомирі та Хмельницькому за місцями функціонування так званих охоронно-детективних компаній, місцями проживання організаторів та членів угруповання та місцями дислокації оперативно-технічних підрозділів одного з правоохоронних органів. Вилучено спеціальні технічні засоби, в тому числі засоби анонімного зв’язку, комп’ютерну техніку та носії інформації, що використовувалися для отримання та передачі конфіденційної інформації та ведення незаконної оперативно-розшукової діяльності, а також боєприпаси і наркотичні речовини. Наразі двом організаторам повідомлено про підозру за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, незаконного придбання, збуту або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації та несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем, комп’ютерних мереж (ст. 263, ст. 359 та ст. 361 КК України), а двом активним учасникам за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 КК України) суд визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *