Від слова до діла

Не резиденція міністра, а рекреаційний центр

Рекреаційний центр сімейного типу з відновлення здоров’я дітей-інвалідів та інших груп населення з обмеженими можливостями “Берег надії”, що в селі Головчинці Летичівського району, готовий до прийому відпочивальників. Тут відновлюють здоров’я учасники АТО/ООС та їхні сім’ї, люди з інвалідністю, переселенці, діти зі Старобільська.

Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради департамент освіти та науки минулого року передав рекреаційному центру “Берег надії” частину приміщення колишнього корпусу позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Чайка”.
Днями тут завершили ремонтні роботи: утеплили фасад будівлі. Підрядна організація повністю замінила та утеплила дахове перекриття основного та нового корпусів. Загальна вартість ремонтів склала 2,8 мільйона гривень.
У 2020 році у новому корпусі центру встановлено 32 міжкімнатних дверей, поклеєно шпалери в кімнатах. У старому корпусі виконано косметичний ремонт: пофарбовано стіни коридорів і кімнат. Для рекреаційного центру також придбано 26 плазмових телевізорів. Наразі кожна кімната закладу облаштована новими меблями і телевізором. А ще закуплено пилосмоки і праски, оновлено посуд. Для активного відпочинку дітей і дорослих придбано обладнання для гри лазертаг.
Працівники центру подбали і про благоустрій території: висадили троянди, іриси, лілії, посіяли чорнобривці, лаванду, багаторічні гвоздики, посадили 30 яблунь.
Аби хмельничани мали можливість відпочивати у “Березі надії” впродовж року, крім утеплення фасаду та покрівлі центру, міська влада вирішила побудувати на території центру нову котельню. Уже проведено відповідний тендер на виконання робіт.
Тож наступного місяця, у листопаді, підрядник ПрАТ “Барський машинобудівний завод” розпочне капітальне будівництво блочно-модульної котельні, яка забезпечить економне, енергоефективне опалення приміщень центру. На її спорудження з міського бюджету виділено 1,4 мільйона гривень. Роботу планують завершити до кінця цього року. Відтак у “Березі надії” зможуть одночасно оздоровлюватися понад 80 хмельничан пільгових категорій.
Нагадаємо, у 2019 році на території рекреаційного центру “Берег надії” побудували спортивний майданчик для занять ігровими видами спорту. Також облаштували пандус, який забезпечує безперешкодний доступ людей на візках та інших маломобільних груп до стадіону та ігрових майданчиків. Кошти виділено з бюджету міста Хмельницького.

Наталя Воронка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *