Майстерня

“Пейзажна колекція” Михайла Намистюка

В обласному художньому музеї 17 вересня свою першу персональну виставку “Пейзажна колекція” презентував хмельничанин Михайло Намистюк. Його акварелі, олійні полотна та графіка — дивовижної краси краєвиди рідного міста й вражаючих природних місцин України.
В експозиційних полотнах одразу відчувається молодий оптимізм, який проявляється в яскравій палітрі фарб. Авторські пейзажі рідного Хмельницького виграють веселкою, при цьому залишаються реалістичними, впізнаваними. Скільки художників малювали наше місто, скільки поколінь жили в ньому! Картини ж Михайла Намистюка уособлюють бачення Хмельницького сучасниками. На його пейзажах Хмельницький — величний, з новітніми висотками, затишними вулицями, романтичною набережною. Найбільше творів автор присвятив відомим памʼяткам та спорудам міста: фонтану з лелеками та жабками біля ТЦ “Дитячий світ”, осінньому та зимовому виглядах вулиці Соборної тощо.
Серйозними, через масштаби та строгість кольору олівця, видаються графічні роботи молодого художника. На них — сучасна архітектура міста.
Загалом автор пише пейзажі, у які закохуєшся з першого погляду. На виставці представлені краєвиди Карпат, Камʼянця-Подільського тощо.
Народився Михайло Намистюк у 1982 році в Хмельницькому, тут закінчив дитячу школу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Згодом навчався в коледжі мистецтв ім. А.Ерделі Закарпатського художнього інституту на дизайнерському відділенні. У 2010 році закінчив Національну академію образотворчого мистецтва й архітектури, де вивчав графіку. В тому ж році став членом Національної спілки художників України.
За участь у всеукраїнських виставках та конкурсах молодий художник уже відзначений дипломами та преміями.
Колеги називають його роботи гідним продовженням творчості батька — відомого художника Анатолія Намистюка.
Виставка “Пейзажна колекція” триватиме до 11 жовтня. Відвідувачам музейники обіцяють гарний, позитивний настрій.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *