Подія

Мама — це Всесвіт

11 вересня в Хмельницькому відбулася церемонія нагородження премії “Мама року-2020”, що відбувається вже вдруге. Цього року в соціальному проєкті взяли участь 16 претенденток, які вміло суміщають кар’єру та материнство.

Мама — це слово усього з чотирьох літер, але наскільки багатогранне і магічне, скільки спогадів і тепла таїть! Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину в світі, котра вміє геть усе. Її очі супроводжують нас у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє аж до старості. Її створив Бог на цій грішній землі для краси і гармонії, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського. А відтак бути мамою — неймовірне щастя і справжнє геройство. І саме мами, які водночас зі своїм прямим покликанням мають активну життєву позицію, ведуть соціальну роботу та вдало все це поєднують з кар’єрою, взяли участь у соціальному проєкті “Мама року-2020”.
“Переможниць визначали в чотирьох номінаціях голосуванням хмельничан у соцмережах. Фінал проєкту відбувся у форматі закритого заходу з дотриманням карантинних обмежень просто неба в Мистецькому дворику на вулиці Проскурівській.
Перемогу в проєкті і титул “Мама року-2020” здобула мама трьох дітей і водночас керуючий справами міськвиконкому Юлія Сабій. Їй хмельничани віддали найбільше голосів.
У номінації — “Жінка року” переможцем визнана Людмила Гончар.
Аліна Лоєвська перемогла в номінації “Жінка-хоробре серце”, а Юлія Мізера — в номінації “Мама-блогер”.
“Мені пощастило вручати нагороду в номінації “Жінка-хоробре серце”, — каже міський голова Олександр Симчишин, за підтримки якого відбувся захід. — Це номінація для жінок, які виховують діток з особливими потребами. Для мене кожна з них — справжня героїня. А загалом завжди кажу, що у слові МАМА — все”.
“Мама року” — це ще й благодійний проєкт. Учасниці заходу зібрали 10 тисяч гривень для закупівлі обладнання для Хмельницької міської дитячої лікарні.
“Цей соціальний проєкт поєднує різних жінок, з різними життєвими історіями, але всі вони гарні, ніжні і здатні бути сильними, і це їх об’єднує. Для мами року — це визнання, мотивація і підтримка в тому, що гендерська рівність є, тому що жінка може зробити дуже багато”, — зазначила організаторка премії “Мама року-2020”, голова ГО “Бути жінкою” Тетяна Кріль.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *