COVID-19

COVID-19 у цифрах

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до кінця літа та запровадив нові правила: в областях з 1 серпня почали встановлювати різні рівні епідемічної небезпеки — зелений, жовтий, помаранчевий та червоний, і відповідно — різні обмеження.
З 17 серпня до червоної зони потрапили: Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області; м. Самбір Львівської області; м. Біляївка Одеської області; м. Дубно, Костопільський та Рівненський райони Рівненської області; Кіцманський район Чернівецької області.
Хмельниччина перебуває у зеленій зоні. Хоча в нашій області теж додалося хворих на COVID-19.
У Хмельницькому станом на 9.00 19 серпня від початку пандемії зафіксовано 287 випадків захворювання на COVID-19 (9 нових випадків за добу). 118 осіб одужали, 4 померли, 165 хворіє (45 лікуються в стаціонарі). В міській інфекційній лікарні станом на 19 серепня 148 хворих (5 дітей).
Окрім того, в області підтвердили за останні дні чотири летальні випадки. Стало відомо, що COVID-19 виявили посмертно у двох жінок, які лікувались у Шепетівській і Старокостянтинівській центральних лікарнях. У Хмельницькій інфекційній лікарні помер 66-річний чоловік з Шепетівки, а в Дунаєвецькій ЦРЛ померла 45-річна жінка з с. Голосків Кам’янець-Подільського району. Кількість летальних випадків в області вже 38. Загалом від початку пандемії у Хмельницькій області зареєстровано 1691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

Оскільки Хмельницька інфекційна лікарня (ХІЛ) розрахована на 150 ліжко-місць, то для лікування таких хворих уже розгорнули дві інші лікарні — в Дунаївцях і Славуті. Відтак у ХІЛ перебувають 148 осіб, ще двоє лікуються в Дунаївцях та одна людина в Славуті.
“У випадку госпіталізації до Хмельницької інфекційної лікарні, звісно ж, буде надаватися пріоритет мешканцям за географічною ознакою: тим, які живуть в обласному центрі та довкола. Славутська лікарня обслуговуватиме північ, Дунаєвецька — південь. Але може скластися ситуація, що когось із хмельничан доведеться госпіталізовувати до інших лікарень. У ситуації, що маємо, це не виключено. Звичайно, сподіваємося, що люди будуть одужувати, але ми бачимо, що статистика з кожним днем погіршується”, — заявив на брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет.
Натомість міський голова Олександр Симчишин вважає, що головна причина того, що в Хмельницькому реєструють більшу кількість випадків COVID-19 — це різке збільшення тестувань. На думку міського голови, наразі немає підстав робити карантин жорсткішим. Водночас він наголосив, що хмельничани мають дотримуватися дистанції та носити маски в громадських місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *