Ситуація

Загрози руйнування будинку немає

Вночі 19 серпня стався зсув ґрунту біля житлового будинку на вулиці Кармелюка, 4/2. Вже о 6.30 на місці події були представники міської ради, надзвичайники та інші оперативні служби.
“Ситуація контрольована, на місці події працюють відповідні служби. На жаль, — каже заступник міського голови Андрій Бондаренко, — міська влада і досі не має повноважень для контролю за будівництвом у місті. Очевидним є те, що хтось із забудовників порушив будівельні норми. Так, знаємо, що у будинку ЖК “Чайка” нема підпірної стінки і дренажної системи. Ті служби, які приймають в експлуатацію будинки, зведені з порушеннями, мають нести відповідальність. Також наразі експерти досліджують, чи є у зсуві провина будівельника з сусідньої ділянки”.
За словами заступника міського голови, міська рада вкотре ініціюватиме передачу їм повноважень щодо контролю за будівництвом: “Лише так ми зможемо повністю контролювати і не допускати порушень у забудові міста”.
За попередніми висновками, загрози руйнування будинку на вул. Кармелюка, 4/2 немає, але наразі розглядається питання про відселення мешканців на одну добу. За цей час забудовник сусідньої ділянки має провести роботи, які не допустять продовження зсуву. Весь цей час на місці працюватимуть усі відповідні служби.
Наразі в міській раді триває засідання комісії ТЕБ і НС, а причини зсуву вивчають експерти.

Катерина Романова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *