Кримінал

Співробітника СБУ, який скоїв смертельне ДТП, судитимуть

У Хмельницькому судитимуть оперуповноваженого відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в Хмельницькій області, який на службовому автомобілі насмерть збив двох пішоходів.

За даними досудового розслідування, трагедія сталася ввечері на автодорозі Вінниця-Хмельницький в селі Прибузьке (раніше Червона Зірка) 25 грудня 2019 року. Правоохоронець на службовому автомобілі Daewoo Lanos перевищив швидкість та здійснив наїзд на двох людей — 46-річного чоловіка та 38-річну жінку. Від отриманих травм потерпілі померли на місці пригоди. Тоді було встановлено, що співробітник СБУ не перебував у стані алкогольного сп’яніння. Патрульні перевіряли його на приладі “Драгер”. Також було встановлено, що пішоходи перетинали проїжджу частину, де не було пішохідного переходу. Крім того, на дорозі не було освітлення.
Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України — порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель двох і більше осіб. Наразі досудове слідство завершене і правоохоронці передали матеріали справи до суду. За скоєне співробітнику СБУ загрожує покарання — позбавлення волі від п’яти до десяти років.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *