Кримінал

Наркобізнес на колесах

У Хмельницькому наркотиками торгували в таксі. “Автолавку” організували двоє чоловіків, один із яких працював таксистом.

Сервіс був ненав’яз-ливим: зловмисники пропонували пасажирам ка-ннабіс та амфетамін власного виробництва. Якщо клієнт купував наркотики, в подальшому для нього діяла система знижок, а нових покупців наркоділки заманювали бонусом у вигляді невеликої дози наркотиків безкоштовно.
Під час реалізації чергових доз наркотиків обох зловмисників затримали працівники управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими слідчого управління ГУ НП в Хмельницькій області. До операції також була залучена рота поліції особливого призначення.
Слідство встановило, що один із торговців “кайфу” вже мав судимість за вчинення замовного вбивства і злочини, пов’язані з наркотиками. Саме він став ініціатором цієї наркооборудки.
У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманих правоохоронці вилучили чимало пакетів та згортків з каннабісом та амфетаміном, а також пристрої для вживання наркотиків та їх виготовлення: ваги, мірні склянки, колби, скляні трубки, соляну кислоту, ацетон тощо. Кримінальному дуету уже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Незаконну вирубку розслідує поліція

На території ландшафтного заповідника місцевого значення “Мислятинський”, що в Ізяславському районі, державні екоінспектори виявили незаконну рубку дерев різних порід.
Серед незаконно зрубаних дерев — 19 дубів, 9 сосен, 28 беріз та інших, загалом 76 штук. Сума шкоди, заподіяної державі незаконними діями, склала понад 125 тисяч гривень.
“Матеріали за цим фактом згідно зі ст. 214 ККУ направлені до ГУ Нацполіції в Хмельницькій області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності”, — йдеться у повідомленні екоінспекції.
Довідка: Мислятинський заказник — об’єкт природно-заповідного фонду Хмельницької області. Його площа — 275,8 га. Статус заказника наданий у 1995 році для збереження мальовничого природного комплексу на схилах долини річки Горинь.

Чемодан.
Вокзал. Росія

59-річного громадянина Росії, який з 2002 року неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, видворять з України. Таке рішення ухвалив Хмельницький міськрайонний суд. Громадянин іноземної держави мав намір нелегально перебувати на території України та продовжувати злочинну діяльність. Відтак порушника міграційного законодавства зустріли прямо на виході із Замкової виправної колонії та доправили в пункт тимчасового перебування іноземців. У подальшому громадянина РФ буде видворено за межі України.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *