Від слова до діла

Щороку по новому дитсадку — хороший темп для міста

У Хмельницькому завершують будівництво нового дитячого садка у мікрорайоні Лезневе. Його готовність на сьогодні складає понад 90 відсотків.

Фінішна пряма у спорті — це ділянка дистанції, де потрібно викластися на повну. У будівництві дещо інакше. Якщо говорити про дитсадок у Лезневому площею 1500 кв. м, то це фінішна пряма, за якою залишилась найвідповідальніша робота. Отож фахівці будівельної галузі перед фінішем не поспішають, адже зводять об’єкт не заради вимпелу чи медалі. Зводять для нинішніх і майбутніх поколінь, тобто якісно і надовго. Але до навчального року справляться: у вересні дитсадок №2 відчинить двері для півтори сотні тамтешніх дошкільнят! “Соколятко” забезпечить потреби всього мікрорайону і зніме проблему дефіциту місць у дошкільних закладах, в яких досі надавали місця для дітей з Лезневого. До речі, це другий садочок у місті, де працюватиме ліфт, а точніше навіть два ліфти. Один — для маломобільних діток, другий — для подачі їжі з кухні одразу в групи. Тут їх шість: три на першому поверсі з окремими входами для двох і три — на другому поверсі. Великий сучасний харчоблок, актова зала, приміщення для інвентаря, білизни, кабінети для логопеда, психолога та медпрацівника. Проєктувальники передбачили все, щоб дітям і персоналу ДНЗ було комфортно та зручно. Так само розташування всіх об’єктів та оснащення дуже ретельно продумувалось: від кольору кімнат, вмонтованих меблів, газової котельні, яка дозволить регулювати температуру повітря самостійно, до навколишньої території. Тут для кожної групи буде свій ігровий майданчик, кожен із яких матиме сучасне ігрове обладнання з тіньовим навісом. Також буде сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям, будівництво якого завершується. До речі, на ньому зможуть займатися й учні ЗОШ №13.
На цей час підрядники продовжують облаштовувати й оздоблювати прилеглу територію, де буде багато квітів і доріжок, викладених бруківкою. Все це сьогодні можна вже побачити на власні очі. Втім є об’єкти невидимі, ті, що під землею, адже дитсадок зводили з нуля.
“Будуючи садочок, проклали мікрорайоном понад кілометр каналізації, до якої зможуть під’єднатися і ЗОШ №13, і мешканці Лезневого. Збудували окрему котельню. Готуємося асфальтувати прилеглу вулицю Шостаковича. Це п’ятий дитячий садок, який ми збудували або добудували. Щороку по новому дитсадку — хороший темп для міста!” — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Наразі вартість усього об’єкта складає понад 30 мільйонів гривень і це виключно кошти міського бюджету.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *