Актуально

Складне перехрестя буде безпечним

Розпочалося встановлення нового світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Чорновола та Красовського. Працівники комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міської ради проводять необхідні роботи.
Перехрестя на Чорново-ла-Красовського досить складне, а відтак небезпечне і для пішоходів, і для водіїв. До прикладу, здійснити поворот ліворуч з другорядної дороги навіть досвідченому водію нелегко. Так само проблематично і пішоходам перейти магістральну дорогу, якою рухається цілий потік автомобілів, зокрема і великогабаритних.
“На цій ділянці дороги нерідко відбуваються дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими. До того ж нещодавно тут почав курсувати тролейбус №4. Зважаючи на всі обставини, прийнято рішення про встановлення світлофорного об’єкта на цьому аварійно-небезпечному перехресті”, — каже начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління житлово-комунального господарства міської ради Олександр Ковальчук.
За словами чиновника, цей об’єкт включає шість транспортних світлофорів та чотири — для пішоходів, пристрої звукового супроводу, спеціальні світильники, а також дорожні знаки на щитах із жовтим світлоповертаючим фоном. Також на перехресті будуть облаштовані тротуари з пандусами та використанням тактильної плитки, що полегшить перехід дороги людям із обмеженими фізичними можливостями.
На реалізацію цього проєкту з міського бюджету виділено майже 600 тис. грн.
Крім того, для кращого орієнтування водіїв та пішоходів у Хмельницькому розпочали встановлювти покажчики назв вулиць українською мовою та транс-літерацію латинськими літерами. Подібні покажчики будуть на всіх в’їздах до міста та в його центральній частині. Також планують встановити покажчики руху до історичних, культурних та найбільш знаних місць Хмельницького.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *