Від слова до діла

“Соколятко” на фініші

Дошкільний навчальний заклад, якого так довго чекали батьки і який розпочали будувати у мікрорайоні Лезневе в 2018 році, вже має номер і назву. На останній сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася 17 червня, його назвали “Соколятком” і присвоїли №2.
Спорудження садочка — вже на фінішній прямій. Тривають внутрішні роботи, монтується система водовідведення.
Перед входом до ДНЗ облаштовано пандуси, а в приміщенні змонтовано підйомник для дітей з особливими потребами.
Нині починають облаштовувати навколишню територію. Будуть зроблені тротуари, дитячі майданчики. А ще, на велику втіху всім, тут збудують сучасний спортивний майданчик — для діток із “Соколятка” й учнів ЗОШ №13, яка по сусідству. Це особливе досягнення, адже, за словами міського голови Олександра Симчишина, жоден дитячий садок у нашому місті не має такого спортивного майданчика, який буде у Лезневому: “Це буде багатофункціональний майданчик 30 на 15 метрів для ігрових видів спорту, проведення занять фізкультури, будь-яких інших заходів. Це унікальна річ, бо такі майданчики ми, як правило, будуємо біля шкіл”.
Потужність дитячого садка — 150-170 дітей. Олександр Симчишин зазначив, що десь такою приблизно і є кількість дітей у черзі в Лезневому: “Ми повністю забезпечимо мікрорайон місцями у дитсадку. Роботи активно тривають, плануємо на початок серпня завершити всі будівельні роботи й здати об’єкт в експлуатацію”.

В іншому дитячому садочку №21 “Ластівка” нині тривають ремонтні роботи. Утеплюють фасад. Також замінено віконні склоблоки на енергозберігаючі, встановлено нові пожежні сходи. Фарбують стелі у трьох спальних кімнатах, клеять шпалери. Утеплюється і дах закладу. За новою технологією, використовуючи мембранну плівку, роблять покрівлю.
На своїй сторінці у Facebook Олександр Симчишин зазначив: “Витрачати треба не мало, а розумно. Термомодернізація — завдання номер один у контексті економії коштів. Це дитячий садок №21 “Ластівка”. Тут уже замінені вікна, відремонтований за сучасною технологією дах, наразі утеплюємо фасад. Повністю відремонтували харчоблок. Плануємо витратити на це 7,5 мільйона гривень.
Хоч садочку понад 50 років, зробимо його яскравим і комфортним для 280 вихованців. Діти і батьки будуть приємно здивовані”.
Наталя Бабій, завідувачка “Ластівки”, теж упевнена, що їхнім вихованцям після ремонту буде набагато комфортніше у рідному садочку. У кімнатах стане тепліше, а енергозатрати зменшаться.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *