Офіційно

Нотатки з сесії

17 червня відбулася чергова 42-а сесія Хмельницької міської ради, на якій депутати розглянули понад 100 питань. Досі, під час карантину, депутати збиралися лише на позачергові
засідання, щоб вирішити найнагальніші проблеми.

Зазначимо, що до депутатського корпусу приєдналися два нові депутати: від ВО “Свобода” Олександр Полудніцин та від партії “За конкретні справи” Олександр Мазурук. Обоє зайняли місця попередників, які з різних причин достроково припинили депутатські повноваження.
Міські обранці прийняли зміни до бюджету міста на 2020 рік. Це питання мали розглядати ще в квітні. Тоді перевиконували бюджет за І квартал і планували додати ще понад 100 млн грн на різні об’єкти. Але карантин вніс корективи. Тож доводиться кроїти бюджет у бік зменшення дохідної частини (мінус 108,3 млн грн). Як наслідок — і видаткової.
“На користь ремонтів, будівництва, освіти і медицини зменшуємо видатки на утримання міської ради. Загалом мінус 6,8 млн грн. Маємо також хорошу економію бюджетних коштів від уже проведених тендерних закупівель (8,7 млн грн).
Так, ми не зможемо розпочати будівництво нових об’єктів, але завершимо і продовжимо будувати ті, що почали. Виділили кошти на завершення будівництва дитсадка у Лезневому, який має вже офіційну назву: ДНЗ №2 “Соколятко”. Виділяємо кошти на завершення спортивних майданчиків біля ЗОШ №№1, 6, 13, 21, 25, НВК №5. Продовжуємо будувати школу на вул. Залізняка, 32, НВО №1, НВК №10, Палац спорту, ЗОШ №8, ліцей №17.
Продовжуємо термомодернізацію і капітальний ремонт Палацу творчості дітей і юнацтва та ДНЗ №21. У Палаці творчості плануємо завершити створення класу роботехніки.
Коригуємо ремонти доріг — капітальні і суцільним методом, ремонт прибудинкових територій, встановлення дитячих майданчиків (по одних видатках — зменшення, по інших — трохи збільшуємо). Продовжуємо ремонтувати ліфти.
1,8 млн грн додатково передбачили на заробітну плату для медичної галузі.
Ухвалили низку програм, внесли зміни до вже існуючих. Зокрема, Програма підтримки ОСББ, Програма відшкодування відсотків для наших підприємств (піднімаємо ліміт з 300 тис. грн до 500 тис. грн), Програма охорони довкілля. Покращуємо Програму відшкодування для місцевих товаровиробників у виставках.
Відвели також земельні ділянки під ще сім скверів у різних мікрорайонах міста. Зону навколо озера на Озерній сформували в окремий парк, аби уникнути будь-яких забудов.
Розглянули історико-архітектурний опорний план. Центральна частина міста, де є пам’ятки архітектури місцевого значення, потрапляє під додаткову охорону, як і зона Південного Бугу від початку парку ім. М.Чекмана, Молодіжного парку до вулиці Трудової.
Ухвалили також ще один важливий містобудівний документ — План червоних ліній магістральних вулиць.
Затвердили нову програму ком-плексної послуги “єМалятко”.
Передали медичне обладнання для військового госпіталю. Ухвалили Програму підтримки військових частин, розташованих у Хмельницькому. Такі дії робимо вже понад чотири роки. Допомагаємо військовим постійно. Виділили ділянки під різні види цільового призначення для дев’ятьох учасників російсько-української війни, ще сімом надали дозвіл на розробку документації для оформлення таких ділянок”, — прокоментував роботу сесії міський голова Олександр Симчишин.
Одноголосно депутати прийняли рішення про приєднання міського Центру паліативної допомоги до міської лікарні. Те, що міський хоспіс вже не буде окремою комунальною структурою, дасть змогу заощадити кошти на його адмінперсоналі. Але медичні послуги, які він надавав, у повному обсязі залишаться в міській лікарні.
Обранці прийняли рішення щодо передачі в оренду комунального майна та переходу в комунальну власність деяких житлових будинків, зокрема на вулиці Гарнізонній і гуртожитку на вулиці Зарічанській, 2.
Проголосували депутати й за обмеженння продажу алкогольних напоїв у місті, яке неодноразово оскаржувалося в суді через недосконалість законодавства. Відтепер це рішення у законній площині відкориговане й набрало чинності. Зокрема з метою обмеження шкідливого впливу від споживання алкогольних напоїв і протидії пияцтву міська рада заборонила на території Хмельницького продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) з 22.00 до 10.00 в об’єктах торгівлі, на розлив для споживання на місці в об’єктах роздрібної торгівлі та щороку в День знань, який оголошено Днем тверезості.
Крім цього, документом заборонено споживання спиртних напоїв на стадіонах, спортивних та дитячих майданчиках, у всіх видах громадського транспорту, у закритих спортивних спорудах, закладах культури, охорони здоров’я, освіти, у ліфтах і таксофонах, у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ. Згідно з рішенням продаж пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв проводиться за документом, який підтверджує вік покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення ним 18 років.Ухвалене рішення не поширюється на масові заходи, які проводяться в Хмельницькому.
Депутати прийняли це рішення, враховуючи звернення та пропозиції громадськості та керуючись чинним законодавством. Нагадаємо, до цього часу заборона на продаж алкоголю тривала з 22.00 до 11.00, починаючи з 2009 року.
Загалом депутати попрацювали плідно й конструктивно, цьому передувала робота в пос-тійних комісіях.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *