Від слова до діла

Дорога, як нова

Вулиця Попова, що в мікрорайоні Ракове, не знала капітального ремонту, відколи там побудовані житлові будинки, а це понад 50 років. З часом там повністю зруйнувалося асфальтне покриття, а тротуарів не було взагалі. На зелених зонах паркувались авто.
Проте тепер вулиця Попова — як нова копійка. Міський голова Олександр Симчишин так і написав на своїй сторінці у Facebook: “Вулиця Попова в Раковому тепер повністю нова, як і наш рідний Хмельницький. Працюємо далі”.
Довжина вулиці — 335 метрів, площа асфальтобетонного покриття — 1654 квадратних метри, тротуарів — 852.
Проєкт на капітальні роботи виготовлено ще у 2018 році, а ремонт розпочався у 2019-му. І ось у червні нинішнього року прозвітовано про виконання капітального ремонту. Вартість відремонтованого об’єкта — 3,6 мільйона гривень.
Капітальний ремонт ще однієї дороги розпочали недавно в місті — це вулиця Залізняка. Роботи відбуватимуться у два етапи. Нині вже ремонтують ділянку від вулиці Панаса Мирного до лісу протяжністю 383 метри (наступна ділянка — від вулиці Озерної до вулиці Панаса Мирного).
“Вартість робіт — чотири мільйони гривень, — розповідає Василь Новачок, начальник управління ЖКГ міської ради. — У бюджеті цьогоріч передбачено два мільйони. Решту, очевидно, фінансуватимемо наступного року. А нинішнього зробимо асфальтне покриття проїжджої частини і тротуар з одного боку цієї ділянки”.
А на перехресті вулиць Свободи та Прибузької триває поточний ремонт дороги суцільним методом. Площа ділянки — 6000 квадратних метрів. Вартість робіт — п’ять мільйонів гривень. Уже проведено підготовчі роботи, регенерацію дорожнього полотна. А буквально кілька днів тому покладено нижній шар асфальтобетонного покриття. Василь Пилипович зауважує, що робили це вночі, аби не перекривати рух транспорту на цій ділянці, бо це призвело б до утворення довжелезних заторів на вулицях міста.
На цьому перехресті залишилося ще постелити останній шар дорожнього покриття. За планом — у найближчі дні.

Тетяна Сікорська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *