Від слова до діла

На радість дітям: ігроленд, піратський порт, трикутний лабіринт

Сучасний дитячий майданчик на місці колишнього споруджено у сквері ім. Т.Шевченка.
З ініціативи управління ЖГК розроблено грандіозний проєкт справжнього ігроленду для малят. Тут і нові гойдалки, і канатні ігрові комплекси, і каруселі для дітей з обмеженими можливостями… На його спорудження потрібно 3,4 млн грн. Будівництво розпочалося ще в травні минулого року. З міського бюджету виділено 2,3 мільйона гривень.
Найбільше ноу-хау — велике похиле кільце, яке обертається. На ньому можна і сидіти, і ходити. Колесо тренує відчуття рівноваги і простору. Цікава знахідка — великий корабель з металевих та канатних конструкцій. Взагалі, на майданчику понад 20 ігрових об’єктів.
Уже встановлено сучасні атракціони та гірки, хоббітони, інклюзивні гойдалки, зростоміри та канатні комплекси.
Дитмайданчик планували здати в експлуатацію ще в грудні 2019 року. Однак, за словами начальника управління ЖКГ Василя Новачка, уряд забрав у міста 1,5 млн грн державної субвенції, які й планувалися на облаштування цього об’єкта.
“Майданчик уже тоді був на 90 відсотків готовий. Якби були гроші, то за два тижні роботи б завершили. Тому ми були винні підряднику 970 тисяч гривень, — коментує Василь Новачок. — Однак ситуація змінилася на краще: у травні з міського бюджету на закінчення будівництва виділено 1,5 млн грн. Забудовнику (ПП “ЛюксІнстал” борг повернули. І днями він розпочне завершальні роботи. Залишилося поштукатурити хоббітони й покрити спеціальним гумовим покриттям. Сподіваємося, на початку липня сучасний ігроленд буде повністю завершено”.
Стартувала друга черга капітального ремонту унікального дитячого майданчика у парку ім. М.Чекмана.
На замовлення управління ЖКГ підрядна організація здійснює його капітальний ремонт та встановлює нове обладнання, зокрема й розраховане на дітей з обмеженими фізичними можливостями. З бюджету міста на це виділено понад 2,3 млн грн.
На радість малечі цього року на території оновленого майданчика облаштують ще й канатний комплекс — трикутний лабіринт та піратський порт. Також планують встановити нову подвійну гойдалку та лавочки, влаштувати понад 1000 квадратних метрів пішохідних доріжок з тротуарної плитки та штучного покриття.
Начальник відділу з благоустрою міста управління ЖКГ Тетяна Циб розповідає: “Наразі на території майданчика тривають земляні роботи. Завезено щебінь, підрядники готуються до виставлення нових поребриків, заливання бетонної основи під улаштування покриття. Одночасно виконуємо благоустрій території: викорчовуємо пеньки, висаджуємо кущі тощо. Сподіваємось, що оновлений дитячий майданчик сподобається наймолодшим хмельничанам, дасть можливість більшого спілкування між здоровими та особливими дітками”.
Усі атракціони на цьому майданчику, як і раніше, будуть безплатними.
Підрядники планують завершити облаштування майданчика для активного та цікавого відпочинку дітей до кінця літа.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *