на часі

Олександр Симчишин вдруге балотуватиметься на посаду міського голови

Українська влада не скасовуватиме та не переноситиме місцеві вибори. Вони мають відбутися, як і було заплановано, 25 жовтня 2020 року. А це означає, що Верховна Рада оголосить про їх проведення у середині липня, тобто за три місяці, як і передбачає закон.
Звісно, що місцеві вибори, з одного боку, для громади простіші, оскільки виборець знає кандидатів, знає партії, до яких вони входять, а відтак оцінює їх не за допомогою реклами, брендів чи агітації якоїсь публічної людини зі столиці, а за конкретною роботою. З іншого боку, пересічні громадяни мало обізнані з новим Виборчим кодексом і тим більше зі змінами, які внесли до нього в першому читанні 4 червня. Відомо лише те, що йти на вибори у місцеві ради без партії та грошової застави кандидати зможуть лише в населених пунктах, в яких не більше 10 тисяч жителів.
Тож поки майбутні позапартійні кандидати визначаються, до якого політичного табору примкнути, чинний міський голова, свободівець Олександр Симчишин уже заявив, що йтиме на другий термін. Тож, як кажуть спортсмени, він перший, хто перебуває на так званому низькому старті перед жовт-невими перегонами. Утім його рішення не стало сенсацією, бо коли у 2015 році Олександр Симчишин вперше боровся за крісло мера, то відверто говорив, що в разі перемоги має намір працювати на посаді міського голови два терміни. Адже десять років буде достатньо, щоб змінити місто і реалізувати всі ідеї.
“Коли балотувався перший раз, говорив, що дві каденції, а це 10 років, — той час, коли всі ідеї, проєкти, за умови, якщо ти ефективний управлінець, повинен реалізувати. Велику кількість проєктів та об’єктів вдалося втілити, але ще багато чого не зроблено. Це сміттєпереробне підприємство, індустріальний парк, аеропорт, який разом з державною і обласною владою маємо запустити. А також багато менших інфраструктурних проєктів, у тому числі Палац спорту. Особисто планую брати участь у виборах, оскільки бачу хорошу підтримку мешканців. Я думаю, що 25 жовтня нам дадуть оцінку”, — зазначив мер в ефірі одного з місцевих телеканалів.
Щодо інших кандидатів на міського голову, то наразі поки що не відомо, скільки їх буде і хто вони. Іншими словами, хто наважиться конкурувати з Симчишиним, який за свою першу каденцію показав відмінну роботу, й успіхи міста очевидні. Більше того, Симчишину довіряє майже 90 відсотків містян і це незаперечний факт.
Сам Олександр Сергійович каже, що почувається впевнено, оскільки працював з повною віддачею сил, стратегія розвитку Хмельницького була чіткою і місто зробило потужний ривок у своєму розвитку, в тому числі і за рівнем прозорості, комфортності та екології. Більше того, успіхи і зміни Хмельницького вже двічі за каденцію Симчишина визнані на високому європейському рівні! До речі, торік це була друга за рангом нагорода Ради Європи — Plaque of Honour (Почесний знак) і Хмельницький став єдиним містом в Україні, яке на рівні шести європейських муніципалітетів Франції, Німеччини, Румунії і Туреччини її отримало. Зауважимо, що такі нагороди Рада Європи просто так не роздає. Перед тим, як їх присудити, зокрема й Хмельницькому, представники ПАРЄ ретельно стежили за процесами в місті і моніторили всі можливі показники розвитку, в тому числі демократичність муніципалітетів, відкритість влади, швидкість змін у місті, комфортність міст, активність громади, проєкти, пов’язані з сервісами для громади тощо.
Водночас Симчишин прогнозує, що чесної конкуренції не буде, а відтак не виключає, що опоненти застосовуватимуть брудні політичні технології.
Нагадаємо, що на місцевих виборах-2015 Олександр Симчишин здобув перемогу за посаду мера Хмельницького, набравши 61 відсоток голосів хмельничан. За його опонента Костянтина Чернилевського, який до цього виконував обов’язки міського голови, проголосувало майже вдвічі менше містян — приблизно 24 тисячі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *