Від слова до діла

Мрії збуваються!

Справжнє свято — завжди з подарунками. Ось і в Міжнародний день захисту дітей учні ЗОШ №21 отримали подарунок — сучасний спортивний майданчик. Саме 1 червня відбулося його офіційне відкриття.
Директор навчального закладу Наталя Івасішина зазначила, що і педколектив, і школярі дуже раді такому подарунку. “Про спортивний мультифункціональний майданчик ми мріяли давно. І ось маємо! Міська влада доклала чимало зусиль, щоб вкластися у такий короткий термін — з грудня по травень. Думаю, що цей термін міг бути ще коротшим, просто карантин трохи завадив темпам будівництва”, — каже вона.
Спортивний майданчик у ЗОШ №21 уже 25-й за рахунком у нашому місті. Міська влада ще 4,5 року тому вирішила, що в кожній школі має бути хоча б один такий майданчик. І відтоді щороку будується п’ять-шість спортивних споруд.
Міський голова Олександр Симчишин, виступаючи на святковому заході, сказав: “Попереду в нас ще дуже багато роботи, адже біля кожної школи повинен бути хоча б один майданчик. Тож нам треба ще з добрий десяток… Наше завдання — зробити все, щоб якомога більша кількість учнів навчальних закладів займалася спортом і фізичною культурою. Бо лише здорова нація може будувати велику, сильну Українську державу…”.
Перерізати стрічку разом з міським головою випала честь капітану шкільної футбольної команди Костянтину Бачмазі. Інші члени футбольної команди на чолі з тренером Віктором Власовим та волейбольної (тренер Юрій Гриник) продемонстрували свої спортивні навички на новісінькому покритті майданчика. До речі, воно з гумової плитки, яка запобігає травмуванню у випадку падіння на неї.
Абсолютними щасливцями на відкритті були якраз футболісти та волейболісти. Збулася їхня мрія! Восьмикласник Дмитро Перепадя, який уже сім років займається у волейбольній секції (тренер Юрій Плотницький), каже, що це дуже круто! Нарешті волейболісти зможуть систематично займатися на свіжому повітрі.
На відкриття спортивного майданчика завітала і випускниця цієї школи 2012 року, відома легкоатлетка, володарка Кубка світу, багаторазова призерка чемпіонатів Європи та світу Марина Бех-Романчук. Відома спортсменка зауважила, що під час її навчання у школі такого класного майданчика, на жаль, не було. Тому побажала всім займатися спортом, вести здоровий спосіб життя, ставити перед собою мету і досягати її.
Новий майданчик призначений для гри у міні-футбол, гандбол, волейбол і бадмінтон. Олександр Симчишин зазначив, що майданчик планують дооснастити, зокрема, встановити баскетбольні щити, щоб можна було грати ще й у баскетбол. У перспективі хочуть облаштувати ще один майданчик поряд із відкритим, адже територія дозволяє. Він буде призначений суто для гри у футбол.
Вартість “обновки” — 1,5 мільйона гривень. Міська влада і далі продовжує будувати спортивні майданчики. Наразі йде будівництво чотирьох — у ЗОШ №№1, 13, 6, НВО №5.
Олександр Симчишин наголосив: “Фактично три десятки спортивних майданчиків будемо мати… Ці майданчики, окрім того, що служать безпосередньо школі для занять під час навчального процесу, так само і для мешканців мікрорайону. Для них є вільний доступ, але він контрольований. Аби не було хаосу, аби тут не смажили шашликів, не вигулювали собак, не катались на мотоциклах, як це, на жаль, деколи бувало в нас на інших спортивних майданчиках. Тобто відвідування має узгоджуватися з адміністрацією школи”.
Як сказала у своєму виступі на відкритті голова батьківського комітету школи Наталія Кашперська, найбільше щастя для батьків — бачити своїх дітей здоровими, радісними й усміхненими. Після такого подарунка посмішок на їхніх обличчях побільшає. Сучасні спортивні майданчики — прекрасний стимул до занять спортом, до нових перемог. Тож батьки вдячні владі міста за можливість їхнім дітям повноцінно займатися спортом, відтак — рости здоровими.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *