Майстерня

Мистецтво у вітринах

Карантин вас налякав і не хочеться відвідувати музеї? Є можливість переглянути виставку світлин відомої фотохудожниці просто з вулиці. Так, на вітринах міського Молодіжного центру до 11 червня експонуватимуться роботи члена обласної організації Національної спілки фотографів України Марини Шавиріної-Школяр.
Фотохудожниця дуже любить подорожувати і в кожній країні, кожному місті, де буває, знаходить якусь особливу деталь та фотографує її. Колекція фотографій з її подорожей не схожа на інші. Тут немає звичних обширів незвіданої краси пейзажів та краєвидів міст, місцевостей. Лише деталі… Інколи навіть важко вгадати, що на світлині. Це може бути частина розкішної гравюри чи просто незвичне випадкове поєднання кольорів різних предметів, верхівки дахів чи інші примітні лише художнику речі. Здалеку роботи здаються абстракцією, але, розгледівши їх зблизька, розпізнаєш звичні речі.
Це вже не перша вітринна експозиція в Молодіжному центрі. Організовує покази світлин хмельницький фотоклуб під керівництвом Сергія Аніськова.
“Молодіжний центр охоче підтримав цю ініціативу. Класно, коли люди, прогулюючись вулицею Камʼянецькою чи проїжджаючи повз, можуть розгледіти цікаву творчість відомих хмельницьких фотомайстрів. Таким чином також хочемо наголосити, що фотографія — це важливо. Кожен може побачити у роботах щось цікаве для себе. Світлини Марини Шавиріної-Школяр вже експонувалися в міських музеях, збирали багато шанувальників образотворчого мистецтва, тепер їх може побачити все місто. Закликаю хмельницьку молодь також долучитися до експонування світлин і показати у вітрині Молодіжного центру свої роботи”, — зазначає директор комунальної установи Владислав Гребенюк.

Марина Зінов’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *