Кримінал

Карантинні шахраї

У перший місяць карантину, коли майже всі магазини були зачинені, люди почали купувати необхідні речі через Інтернет. Звісно, що шахраї не могли не скористатися такими обставинами й активізувались. І якщо одні покупці ретельно перевіряли свого продавця і за послугу платили лише після того, як отримували товар накладеним платежем, інші втрачали пильність і велись на низьку ціну омріяної покупки. Лише за один день на вудку шахраїв клюнуло троє людей.
v У Городоцькому районі 39-річна жителька села Велика Яромирка через оголошення в одній із соціальних мереж мала намір придбати зернові культури. Ще 10 травня перерахувала ймовірному продавцеві 7200 гривень, проте товар так і не отримала. На телефонні дзвінки продавець не відповідав, а згодом телефон заблокував.
v 58-річний хмельничанин через один із Інтернет-сайтів мав намір придбати автозапчастини. Перерахував 6670 гривень, проте замовлення так і не отримав. Продавець так само, немов пірнув у воду.
v А 45-річний шепетівчанин як передоплату перерахував за автомобіль “ВАЗ 2107” 24 655 гривень, після чого зв’язок із продавцем одразу перервався. Оголошення про продаж авто чоловік теж побачив на Інтернет-сайті.
У всіх трьох випадках працівники поліції відкрили кримінальні провадження за фактами шахрайств і наразі працюють над встановленням зловмисників.
Принагідно правоохоронці вкотре закликають громадян бути обачними під час придбання товарів через Інтернет та купувати тільки у перевірених продавців або післяплатою.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *