Місто і влада

Житло як знак подяки за мужність

23 травня українці відзначили величне й важливе свято — День Героїв. Це день пам’яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

У Хмельницькому до Дня Героїв представники міської влади, волонтери та громадські діячі привітали ветеранів та діючих учасників російсько-української війни.
Хвилиною мовчання учасники мітингу, який відбувся біля меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної сотні та учасників АТО, що на майдані Незалежності, вшанували пам’ять загиблих Героїв усіх часів, які боролися і борються нині за Україну.
З нагоди цієї дати 23 хмельничани-учасники війни от-римали відзнаку “Воля і мужність” та матеріальну допомогу, загалом відзнаку отримали понад 200 хмельничан (учасники Революції гідності та учасники бойових дій). Чотири учасники російсько-української війни покращили свої житлові умови. “Так робимо вже кілька років поспіль! Сьогодні вручили воїнам російсько-української війни три квартири. Ще один ветеран отримав кошти на придбання квартири за програмою 50/50. Щоразу радію, коли є змога робити такі сюрпризи. Дуже хочу, щоб житло отримали всі, хто справді заслужив нашу повагу. В Хмельницькому таких майже 140 родин”, — наголосив міський голова Олександр Симчишин.
Молодший сержант запасу Руслан Пивоварчук, один із чотирьох ветеранів російсько-української війни, який відтепер матиме власне житло, отримав грошовий сертифікат на майже 351 тисячу гривень для придбання однокімнатної квартири.
“Розчулений і безмежно вдячний міській владі, — щиросердно ділиться приємними емоціями ветеран. — Це свідчення турботи та знак вдячності за нашу самовідданість і патріотизм. Я пішов на війну з третьою хвилею мобілізації, хоча у військкоматі майже ночував з першого дня її оголошення. Служив у лавах 92-ї бригади. Тоді, у 2014-2015 роках, було, ой, як не легко. Та жоден з нас не бідкався, не жалівся і в бою себе не шкодував”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *