Місто і влада

Дитсадки почнуть працювати

У нашому місті, можливо, це станеться 1 червня.

Постановою Кабміну передбачено послаблення карантину з 22 травня. Рішення про послаблення приймають на місцях обласні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
“Комісія ТЕБ і НС надає також дозвіл на роботу дошкільних навчальних закладів, — сказав міський голова Олександр Симчишин. — Саме такого рішення ми й чекаємо. Наші дитячі садочки готові до роботи. Як тільки комісія дасть добро, вони зможуть запрацювати”.
Остаточне рішення буде прийнято у п’ятницю, 29 травня, на черговому засіданні комісії.
Тим часом департамент освіти і науки Хмельницької міської ради, вивчивши ситуацію, прогнозує, що до дитсадків готові йти нині понад 6000 малят. Всього ж у місті, за словами заступника директора департаменту Світлани Губай, 52 дошкільних заклади (разом із приватними), які відвідують понад 13 тисяч дітей. Дитсадки прийматимуть усіх малюків, але розпорядок роботи буде дещо змінений. Учасники дошкільного процесу мають дотримуватися правил, які розробило Міністерство охорони здоров’я. Дітям вимірюватимуть температуру зранку та кожних чотири години, буде зменшено кількість малюків у групах до 20, під забороною — м’які іграшки, килими з довгим ворсом та рушники багаторазового використання. Збільшиться кількість прогулянок та занять на свіжому повітрі. Виписано вимоги й для працівників ДНЗ: температурний скринінг, дезінфекція поверхонь кожні дві години, миття й обробка дезінфікатором рук мінімум кожні дві години… У департаменті освіти планують придбати для дитячих садків ще й лампи для кварцування.
Натомість під час прямої телефонної лінії заступник міського голови Володимир Гончарук повідомив, що до роботи готові 39 комунальних дошкільних закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *