Кримінал

Альфонс, який хотів підкупити поліцейського

Герой Ільфа і Петрова Остап Бендер знав щонайменше чотири сотні способів “чесного” заробітку грошей. Один із них — підкорити серце жінки і згодом обібрати її до нитки. У сучасному суспільстві таких альфонсів також вистачає і стосунки без реєстрації шлюбу, які вже стали нормою життя, допомагають аферистам займатись улюбленим ремеслом. Цікаво, що жінки часто ведуться на таких чоловіків і навіть коли залишаються ошуканими, не вірять, що їхній обранець був банальним шахраєм. Більше того, вони продовжують вірити, що співмешканець дійсно відчував ніжні почуття і лише певні обставини змусили його вчинити з ними негарно. Тож, як правило, до поліції ошукані жінки не звертаються, принаймні через сором, що їх обвели навколо пальця.
Перейнявши досвід у відомого альфонса Бендера, мешканець Кам’янця-Подільського жив за його принципом. Знайомився з одинокими жінками, “вішав локшину на вуха” і за короткий час вже мешкав з ними під одним дахом. Потім викрадав цінні речі, банківські картки і зникав у невідомому напрямку, залишивши лише згадку про себе. Та знайшлася жінка, яка не злякалася сорому, і, щойно зрозумівши, що її обікрали, побігла до поліції. Сісти на дно чоловік не встиг і поліція швидко натрапила на його слід. Альфонс намагався викрутитись, щоб не нести покарання. Не довго думаючи, запропонував слідчому п’ять тисяч гривень, щоб той закрив кримінальне провадження.
Лейтенант поліції одразу повідомив про корупційну пропозицію керівництву і працівникам Хмельницького управління ДВБ НПУ.
За матеріалами внутрішньої безпеки поліції, слідчі Кам’янець-Подільського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
Спільними діями працівників УДВБ НПУ, Кам’янець-Подільського ВП ГУНП, під процесуальним керівництвом міськрайонної прокуратури чоловіка затримано під час передачі ним першої частини обіцяної суми — 4000 гривень.
За спробу підкупу службової особи фігуранту загрожує позбавлення волі від чотирьох до восьми років. Окрім того, він відповідатиме й за шахрайські дії.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *