Фестивалі

“Молодь обирає здоров’я”

З метою популяризації здорового способу життя міське управління молоді та спорту щороку проводить фестиваль “Молодь обирає здоровʼя”. Школярі міста створюють креативні танці, речівки, пісні, світлини та відеоролики, якими демонструють власний приклад здорового способу життя, розповідають про користь від занять спортом, навчають екологічної культури тощо.
На цьогорічному фестивалі, який проходив 5-12 травня, через карантинні обмеження довелося скасувати номінацію “Літературно-музично-спортивні міні-композиції”, оскільки вона передбачена для команди з семи осіб. Учасники фестивалю представили на конкурс лише фото та відеоролики. Усі роботи можна переглянути на YouTube каналі та сторінках у соціальних мережах міського управління молоді і спорту.
Давно відомо, що запорука здоровʼя — це спорт. Учасники цьогорічного фестивалю “Молодь обирає здоровʼя” демонстрували спортивні досягнення своїх навчальних закладів, розповідали про шкільні команди з футболу, баскетболу та інших видів спорту.
Спорт починається з елементарної оздоровчої руханки зранку та спортивної п’ятихвилинки в школі. Дитина, яка систематично виконує фізичні вправи, не матиме сколіозу, буде завжди в тонусі, що стимулюватиме її краще вчитися. На цю тему корисний відеоролик зняли представники НВК №2. Діти показали, як усіх на перерві єднає бадьора руханка.
Здоровий спосіб життя потрібно вести з дитинства. Зробивши звичкою елементарні речі, як-от ранкова руханка, ретельне чищення зубів зранку і ввечері, здорове харчування, виростеш здоровою, стійкою до негативних впливів довкілля людиною. А лише здорова людина здатна досягати життєвих висот. Власний приклад правильного розпорядку дня на відео зняли учні СЗОШ №12. Саме ця робота учениці Анастасії Малюк і стала абсолютним переможцем цьогорічного фестивалю-конкурсу “Молодь обирає здоровʼя”.
Навчальні заклади міста беруть участь й у інших проєктах, присвячених здоровому способу життя. Так, учениця НВК №7 Софія Волчелюк розповіла про шкільний проєкт “Healthy school”, присвячений здоровій їжі. А також поділилася рецептами приготування корисного вівсяного печива з кокосом та бананом.
Розкрили у своїх відеороботах конкурсанти й тему правильного використання побутової хімії, яка може бути небезпечною для здоровʼя. Відео про це підготували учні СЗОШ №8.
Світлинами школярі-конкурсанти закликали: “Пластику — ні!”, не смітити, організувати колективне прибирання територій після закінчення карантину, долучатися до командного спорту тощо.
На думку журі фестивалю-конкурсу, найкращу світлину представив ліцей №15 ім. О.Співачука. На фотографії наймолодші вихованці ліцею завзято грають у футбол.
Головний девіз усіх конкурсантів фестивалю — “Здоровим бути модно!”.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *