на часі

Надійне плече

Крім підтримки самотніх стареньких у період карантину, з нагоди державних свят (Великдень, День вшанування в’язнів нацистських концтаборів, День Чорнобильської трагедії) вручили 1503 набори, у тому числі 150 багатодітним родинам, в яких виховуються четверо і більше неповнолітніх дітей та де виховуються троє дітей, серед яких дитина з інвалідністю.
Відвідали у ці дні й інвалідів війни. У місті мешкають 86 ветеранів — учасників Другої світової війни. Крім продпайків, вони отримали грошову допомогу по 1000 гривень. До акції долучилась компанія OPTI (міська служба таксі), яка в рамках національного проєкту безкоштовно доставляє продуктові набори спільно з Хмельницькою міською радою та управлінням праці та соціального захисту населення.
Напередодні Дня матері продуктові набори отримали 105 матерів-героїнь. Загалом вже роздали тим, хто цього потребує, майже 6000 продуктових наборів.
Водночас у місті стартував масштабний благодійний проєкт “На відстані руки”. Допомогти нужденним може кожен, придбавши продукти харчування у спеціальних точках — шести магазинах міста. В кожному з них облаштовані кошики, у які містяни можуть покласти продукти і товари першої необхідності. Волонтери заберуть їх і розвезуть тим, хто потребує допомоги.
Якщо вам відомо, кому зараз важко, можна звернутися до БФ “Карітас” або до представників волонтерського лідерського руху. Саме ці дві організації започаткували проєкт на території нашого краю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *