Актуально

Тестування удома

У Хмельницькому створені мобільні бригади, які за рішенням сімейного лікаря або фахівців екстреної медичної допомоги відбирають зразки біологічного матеріалу на COVID-19 за місцем проживання пацієнта.

Хворим або людям, які підозрюють, що заразилися коронавірусом, не потрібно їхати до лікарні. З початку квітня у Хмельницькому працюють п’ять медичних мобільних бригад. Саме вони щодня виїжджають до пацієнтів, яких тестують на наявність коронавірусної інфекції. Це робиться для того, щоб до стаціонарів не потрапляли здорові люди, у яких немає підозри на COVID-19. Окрім цього така схема діагностики дозволяє запобігти внутрішньолікарняному інфікуванню.
Перед виїздом за місцем проживання пацієнта медики ретельно миють руки, обробляють їх дизрозчином, одягають захисні рукавички, маску, окуляри, спеціальний костюм, халат та бахіли. І хоча не існує нормативу на швидкість, за місяць навчились це робити за 15 хвилин.
“Обзвонюємо пацієнтів, викликів по місту багато. Кров так само, як мазок з носа та з задньої стінки горла, відбирають тільки за направленням сімейного лікаря. Потім у спеціальних сумках-холодильниках біоматеріал доставляють до вірусологічної лабораторії”, — розповідає директорка Хмельницького міського лікувально-діагностичного центру Альона Мединська.
Після виконаного завдання медтранспорт проходить дезінфекцію на території обласного протитуберкульозного диспансеру. Вся процедура триває півтора години. Так само обробляються антисептичним розчином використані індивідуальні засоби захисту, після чого їх відправляють на утилізацію в село Осташки, з яким медустанова уклала договір.

Для довідки: до складу мобільних бригад входять дві медсестри та водій. Усі вони на базі інфекційної лікарні пройшли відповідне навчання та склали заліки на знання нових методик. Їхню роботу координує Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр.
Упродовж квітня медики відібрали на діагностику біологічний матеріал майже у ста пацієнтів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *