Кримінал

Вісім років за ґратами проведе жінка, яка продала рідних дітей

Хмельницький апеляційний суд скасував вирок міськрайонного суду в частині призначення покарання у справі за фактом торгівлі людьми і присудив жінці, яка продала двох своїх дітей, вісім років позбавлення волі замість чотирьох.
Нагадаємо, у червні 2018 року співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, головного управління Національної поліції в Хмельницькій області отримали оперативну інформацію, що 27-річна жінка підшукує покупця для продажу п’ятирічної дівчинки та семирічного хлопчика.
Оперативники з’ясували, що жінка має трьох дітей та веде асоціальний спосіб життя. У зв’язку з цим служба у справах дітей прийняла рішення про позбавлення її батьківських прав. Проте зловмисниця, аби випередити органи опіки, вирішила продати дітей за 35 тисяч доларів США.
Під час одержання частини цієї суми у розмірі 10 тисяч доларів США та 10 тисяч гривень зловмисницю затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
6 листопада 2019 року Хмельницький міськрайонний суд визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України, і призначив їй покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.
Але прокуратура оскаржила це рішення в апеляційній інстанції. Розглянувши скаргу, Хмельницький апеляційний суд скасував рішення Хмельницького міськрайонного суду й ухвалив новий вирок, збільшивши покарання вдвічі.
Відтак за скоєний злочин горе-матір позбавили волі на вісім років.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *